Bombetke za burger

You may also like...

15 Responses

  1. Lidija says:

    Zdravo!
    Veliko kuham po vajinih receptih in do sedaj je vedno vse uspelo v nulo, ampak današnji podvig z bombetkami je pa spodletel po celi črti.
    Testo mi sploh ni vzhajalo (trenutno čepi na silkonski podlagi kot kepa žalostnega testa za piškote), naredila in izmerila sem vse točno po receptu (od tipa moke, do mlačnega mleka/vode, količine kvasa, zmehčanega masla …) Kje se mi je zalomilo? Hvala!

    • midva says:

      Lidija,

      na opisano bi posumila na kvas, ki ni več aktiven – drugega nama ne pade na pamet.

    • Maruša says:

      Pozdravljeni.
      Ce ste delali tako kot pise v receptu in ste na roke mesili, bi rekla, da je krivo to, kot je ze avtorica napisala, da kvas ni aktiven. V receptu namrec manjka, kaj je potebno najprej narediti s kvasom, ko na roke zamesis testo. Avtorja sta sestavine zmesala v kruhomatu, tam pa ne vem kako se obnasa kvas. Uglavnem, ce naroke zamesite, potem dajte kvas v 50ml tople vode zraven vmesajte se sladkor, da zacne kvas delovati. Dobro zmesite in pustite stati na toplem 10 min. Za pomoc preberite se kaksen recept kjer na roke zamesijo testo.

      • Marinka says:

        V primeru suhega kvasa aktiviranje kvasa pred gnetenjem ni potrebno.
        Količina suhega kvasa je prav tako precej manjša kot količina svežega – mogoče je gospa Lidija vzela 7g svežega kvasa, kar pa je premalo za 500g moke.

  2. Tina says:

    Živjo,
    Ali bi lahko pečene bombetke zamrznila?
    Bi bile še vedno mehke?

  3. Špela says:

    Kje kupiti oglje za v bonbetke?

  4. Natasa says:

    Pozdravljeni, prvič delala bombetke in ratalo so mi v nulo, odlični 😀, vesela ko radio, delala točno po receptu, sedaj pa se spečemo meso in bo domači hamburger tu, odličen recept, lp Nataša

  5. Luka says:

    Lahko uporabim to testo (po tem receptu) tudi za pripravo pice? Hvala.

  6. Nina says:

    Pozdravljena, zanima me, ali lahko testo pripravim ze kak dan prej in potem oblikujem na dan piknika ali se pac ne da shraniti? Hvala LP

    • midva says:

      Nina,

      to je predolga doba fermentacije za tako testo.

      Predlagava, da jih spečeš dan pred piknikom, na pikniku pa jih pogreješ 🙂

  1. May 9, 2020

    […] Midva sva za pulled pork napekla nesramno mehke burger bombetke, za katere lahko recept najdeš tu: KLIK! […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.