Prosena kaša s skuto in breskovo marmelado
Retro večerna poslastica
Že ena žlica prosene kaše naju brž vrže nazaj v otroštvo, ko je ta slastna jed pogosto spremljala še zadnje risanke pred spanjem.
Da je kaša še bolj hranilna, predvsem pa še bolj okusna, ji primešaj skuto in kvalitetno breskovo marmelado.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Mercator, s klikom na sestavino pa odsurfaš v njihovo spletno trgovino.
Recept
Sestavine za 4:
150 g prosene kaše Radi imamo domače
600 ml mleka
200 g skute Radi imamo domače
1 zvrhana žlica breskove marmelade Radi imamo domače
1 ščepec soli
Postopek
- V kozico zlijemo mleko in dodamo sol ter proseno kašo.
- Ko mleko zavre, ogenj zmanjšamo. Med stalnim mešanjem kuhamo 10 minut, da se kaša zgosti, pri tem pa pazimo, da se ne prime na dno kozice.
- Primešamo skuto in marmelado.
- Kuhamo še 5 minut, nato kašo še vročo postrežemo.
Dober tek in lahko noč!