Okrašena praznična čokolada
Nalomi jo, saj si zasluži!
Božiček pri svojih pridnih škratih najbolj ceni iznajdljivost in zmožnost, da pripravijo enostavna, a sladka darila. Že vrsto let je na Severnem polu v modi, da se med seboj obdarijo z doma okrancljano in nalomljeno čokolado – najlepša darila so seveda tista, ki nosijo naš pečat.
Na tej čokoladni plati lahko pustiš vrsto pečatov, pri tem pa ti bo veselo pomagal raznovrstni Dr. Oetker božični dekor, nalomljeno čokolado pa podari v prikupni Dr. Oetker pločevinasti posodi.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Dr. Oetker.
Recept
Sestavine:
6 tablic različnih čokolad – temne, mlečne in bele
majhni piškoti
mini preste
Dr. Oetker božični dekor
Za shranjevanje priporočava prikupne posode za piškote Dr. Oetker.
Postopek
Video
Pripravo si lahko ogledaš tudi v pričujočem videu:
Priprava:
- Čokolade tesno razporedi eno ob drugi po pekaču, prekritim s papirjem za peko.
- Pekač stlači v pečico, segreto na 50 °C.
- Pusti, da se čokolada topi nekje 10-15 minut.
- Pekač postavi na delovni pult in z leseno palčko v čokolado po vsej površini nemudoma nakracaj poljubni vzorec.
- Po čokoladi razporedi piškotke in prestice.
- Po njej potresi še raznolik božični dekor Dr. Oetker.
- Čokolada naj se ohlaja 1-2 uri na sobni temperaturi, nakar jo površno nalomiš.
- Nalomljeno čokolado zapakiraj v darilno škatlo, nato jo postavi pod božično drevesce.