Polnjena jajca z dimljeno postrvjo
Navražena jajca
Jajca so brez dvoma eno izmed najpomembnejših živil v kulinariki, ki pa v ospredje stopi le redko, pa še to v prvi polovici dneva.
Pokažimo spoštovanje do svojih jajc in jih ponosno pomolimo pod nos vsem zbranim okoli praznične mize. Atraktivna polnjena jajčka, ki v kupčku kreme skrivajo dimljeno postrv, so imenitna in priročna predjed.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Recept je nastal za revijo Odprta kuhinja.
Recept
Sestavine:
5 jajc
1 žlica sirnega namaza
1 žlica majoneze
Pol žličke gorčice
100 g dimljene postrvi
Pol jabolka
Limonov sok
Drobnjak
Sol
Poper
Postopek
Priprava:
- Jajca trdo skuhamo – v lonec natočimo hladno vodo, vanjo pa potunkamo jajca. Gladina mora segati vsaj prst nad jajčki.
- Vodo zavremo, nato lonec odstavimo.
- Počakamo 8 minut, nato iz lonca odlijemo vročo vodo, vanjo pa natočimo hladno.
- Ko se jajca shladijo, jih olupimo in po dolgem razpolovimo.
- Iz njihovih jamic izbezamo rumenjake in jih namečemo v sekljalnik.
- Dodamo dimljeno postrv brez kože, sirni namaz, majonezo in gorčico.
- Vse skupaj zmiksamo v gladko kremo.
- Pokusimo jo in po potrebi solimo in popramo.
- Kremo z dimljeno postrvjo natlačimo v dresirno vrečko, v katero prej vtkanemo poljubni nastavek.
- Kremo nabrizgamo v votle jajčne polovičke.
- Jabolko narežemo tanke rezine, debele približno 2-3 mm.
- Vsako rezino podolgem in počez narežemo na enako debele palčke, da dobimo mini kocke.
- Jabolčne kocke pokapamo z limonovim sokom, nato z njimi okrasimo polnjena jajčka.
- Na koncu po jajcih potresemo še sesekljan drobnjak.