Pistacijeva panakota z malinovim prelivom
Enostavna poslastica živahnih barv in okusov
Norija, ki jo je na spletu sprožila dubajska čokolada, je hote ali nehote v pistacijevo zeleno obarvala marsikaj. Tudi nama se je uspela prikrasti v slastno panakoto.
Pistacijeva panakota je preprost posladek, ki zahteva malo časa in znanja. Kljub drobnemu vložku se izkaže z nežno teksturo in prijetnim okusom, ki ga poživi drzen malinov preliv.
Če želimo očarati tako oči kot brbončice, je to najenostavnejši način.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Recept je nastal za revijo Odprta kuhinja.
Recept
Panakota:
400 ml sladke smetane
100 g pistacijevega namaza
1 žlica sladkorja v prahu (ali po okusu)
4 listi želatine
Malinov preliv:
200 g zamrznjenih malin
2 žlici sladkorja v prahu
Za povrh:
sesekljane pistacije
sveže maline
Postopek
Panakota:
- V kozico vlijemo smetano in dodamo pistacijev namaz.
- Po želji vmešamo še sladkor v prahu – odvisno od sladkosti namaza.
- Zmes segrevamo do vrelišča.
- Liste želatine namočimo v hladni vodi in počakamo, da se napojijo.
- Ožamemo jih in vržemo v kozico s smetano.
- Mešamo, da se želatina povsem stopi, nato zmes vlijemo v modelčke za panakoto.
- Postavimo jih v hladilnik za vsaj 4 ure.
Malinov preliv:
- V kozico stresemo zamrznjene maline in sladkor v prahu.
- Kuhamo, da se maline povsem razpustijo, nato jih fino spasiramo.
Postrežba:
- Lonček zvrnemo na krožnik in iz njega zbezamo panakoto.
- Po njej potresemo sesekljane pistacije in razporedimo sveže maline.
- Čez panakoto polijemo vroč malinov preliv.