Torta z rdečim grozdjem

You may also like...

15 Responses

 1. Anja says:

  Nora torta 🙂 bravo 🙂 …zanima me, kako bi lahko grozdno osnovo naredila sedaj, ko je sezona grozdja in jo shranila za kasneje (cca. za en mesec)? Zanima me tudi, kje kupita te krasne makrone?
  Najlepša hvala za odgovor 🙂

  • midva says:

   Zdravo Anja!
   Grozdno osnovo pripraviš po navodilih in jo daš zamrzniti, ko jo boš potrebovala jo enostavno odmrzneš. Macroni pa so kupljeni v slaščičarni zvezda. Lp, Midva:)

 2. mateja says:

  Oj ravno se bom lotila peke te čudovite torte, imam pa vprašanje… z pretvornikom mi pride 2,42 stroka vanilije in 12,10 lističev želatine. Se zaokroži navzgor ali ne?

 3. Darja Plohl says:

  Tudi jaz bi jutri ustvarjala to torto, zanima me kako zmiksam kuhano grozdno maso (palični ali ) to me zanima zaradi koščic, ker polični jih verjtno zdrobi ali …. že v naprej se zahvaljujem za odgovor. LP 😉

 4. urša says:

  Super tortica, čaka v hladilniku na jutrišnji dan. Me pa zanima nekaj…. ko sem v prvo kremo (mascarpone, grozdna osnova) dala segreto stopljeno želatino, so nastale grudice… v drugi masi sicer niso, ker sem jo rahlo segrela……
  ampak nevem zdaj će bo uspela tortica….. 🙂
  kakšen nasvet? hvala:)

 5. Jasmina says:

  Ali lahko namesto grozdja uporabim gozdne sadeže?? 🙂

 6. Katja says:

  Zdravo,

  Mene pa zanima ali lahko namesto želatine v listicih uporabim kar zelatino v prahu oz zelatino fix. Namrec nikakor mi ne uspejo kreme z zelatino, me je prav strah iti delat te tortice, vedno se mi zgrudi in potem je krema cist pretekoca. Si pa je slavljenec zazelel tortico z grozdjem in mislim da bi ta bila ravno prava zanj.
  Ze v naprej hvala za odgovor.

  • midva says:

   Katja,
   namesto želatine v lističih lahko uporabiš želatino v prahu – ravno ta je uporabljena tudi v tej torti.
   LP, Midva

 7. Natalija says:

  Pozdravljena, ali bi lahko namesto grozdne osnove uporabila kar marmelado? Hvala za odgovor 😊

 8. Renata says:

  Pozdravljeni! Pravkar jo ustvarjam ter upam, da mi bo uspela! Le da imam večji pekač in delam dvojno maso biskvita…. Lep pozdrav! Končni izdelek pošljem….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.