Špinačni zdrobovi cmoki
Zeleni knedlji
Včasih je potrebno biti pri mulariji, ki se otepa zelenjave kot za stavo, malce iznajdljiv. Če pograbimo kup špinače in jo skupaj s pšeničnim zdrobom stlačimo v rahle in slastne cmoke, je uspeh zagotovljen. Zelenim knedljom se nihče ne more upreti, vitamini in minerali gor ali dol.
Cmočki se najbolje počutijo v bazenčku iz katerekoli omake, priporočava pa, da jih nakuhaš vsaj dvojno količino – če jih zmanjka, ti trda prede.
Priporočava, da zelene cmoke postrežeš ob piščančjih trakcih v omaki iz kremnega sira.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Recept je nastal za revijo Odprta kuhinja.
Recept
Sestavine:
250 ml mleka
200 ml vode
100 g masla
150 g mlade špinače
200 g pšeničnega zdroba
manjša žlička soli
poper
muškatni orešček
3 jajca
Postopek
Priprava:
- V lonec zlijemo mleko in vodo ter dodamo maslo in manjšo žličko soli.
- Pisker segrevamo, da njegova vsebina zavre.
- Ogenj pod loncem zmanjšamo, vanj pa natlačimo 150 g mlade špinače.
- Ko špinača ovene in se zmehča, vse skupaj fino spasiramo s paličnim mešalnikom.
- V špinačno osnovo stresemo pšenični zdrob in kuhamo toliko časa, da se zmes zgosti in odstopi od posode.
- Kastrolo odstavimo, jo pokrijemo in pustimo, da se špinačna zmes ohladi do mlačnega.
- K masi nastrgamo dva ščepca muškatnega oreščka in dodamo ščepec popra.
- Vanjo enega za drugim vmešamo tri jajca.
- Iz zelene mase z mokrimi dlanmi oblikujemo majhne cmoke približno enake velikosti, ki jih zbiramo na pladnju.
- V velikem loncu zavremo veliko količino osoljene vode.
- Cmočke kuhamo 10 minut.
Je mozno svezo spinaco zamenjati z zamrznjeno? Ce da, kaksno kolicino?
Lahko, isto količino. Lp, Midva