Solata s kvinojo in bulgurjem
Solata bogata trka na vrata
Prepogosto se zgodi, da se ti zalušta bogate solate, pa se ne moreš odločiti ali bi vanjo stlačil bulgur ali kvinojo. Že tako je preveč kompromisov, zato se upri pravilom in v solato stresi kar oboje!
Kup bulgurja in kvinoje pa še ne prinese solate, zato se v podporni funkciji odlično znajdejo rukola, češnjevec, kremni avokado in kuhana jajčka.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Sestavine:
100 g rdeče kvinoje Zlato polje
200 g bulgurja Zlato polje
50 g rukole
250 češnjevega paradižnika
2 zrela avokada
2 jajci
sol
bučno olje
bel balzamični kis
Sponzor recepta je Mercator, s klikom na sestavino pa odsurfaš v njihovo spletno trgovino.
Postopek
Bulgur in kvinojo frcni v slan krop in ju skuhaj po navodilih z embalaže. Odreši ju muk in ju pusti, da se ohladita.
Jajci skuhaj do trdega tako, da ju položiš v hladno vodo in zavreš, nato pa kuhaš 8 minut. Ohladi ju, olupi, nato pa naribaj v mešanico bulgurja in kvinoje.
Paradižnike in rukolo operi. Češnjevce razpolovi in jih skupaj z rukolo primešaj k solati.
V skledo nameči še olupljen in narezan avokado, nato pa solato posoli, prelij z bučnim oljem in pošpricaj z balzamičnim kisom.
Premešaj jo in veselo postrezi!
Te bogati solati se tudi pravi deci ne bodo mogli upreti!
Solatni tek!