Strjenka z grškim jogurtom in pasijonko
Grška strast
Strjenke veljajo za prave bližnjice med sladicami, saj so simpl kot pasulj, pa tako dobre. S pravimi sestavinami pa lahko strjenko iz preproste sladice preoblikuješ v pravo pašo za brbončice in oči.
Ta strjenka se ponaša s kremnim grškim jogurtom, sezuje pa z vročim prelivom pasijonke.
Da strjenka stoji pokonci, ni potrebno poseči po želatini, temveč lahko uporabiš Kotányi agartino rastlinskega izvora.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Kotányi.
Recept
Strjenka:
400 g grškega jogurta
1 žlička limonine lupinice
1 žlička vanilijeve arome
3 žlice sladkorja v prahu
1 vrečka Kotányi agartine
200 ml sladke smetane
Preliv:
3 pasijonke
3 žlice vode
2 žlici sladkorja v prahu
Postopek
Strjenka:
- V kozico vlij 200 ml sladke smetane in stresi 3 žlice sladkorja v prahu, žličko limonine lupinice, žličko vanilijeve arome in eno vrečko agartine.
- Nad ognjem segrevaj zmes, da zavre, nato jo kuhaj še 2 minuti.
- Kozico odstavi in počakaj 5 minut, da se smetana malce ohladi, nato jo primešaj v ločeno posodo z grškim jogurtom.
- Dobljeno zmes vlij v poljubne modelčke – midva sva uporabila silikonski model za polkrogle.
- Model postavi v hladilnik za 2 uri, da se strjenka strdi.
Preliv:
- V kozici segrej izdolbeno meso 3 pasijonk, 3 žlice vode in 2 žlici sladkorja v prahu.
- Zmes segrevaj do vretja.
Postrežba:
- Še vroč preliv prelij po strjenki in se jo vehementno loti!