Palačinke z jabolki
Jabolčinke
Palačinke spadajo pod obvezno opremo vsakega gospodinjstva. Osnovno recepturo že tako vsak oblikuje malo po svoje, izvrstne pa so za vsakovrstno eksperimentiranje z okusi in dodatki. Še poljuben premaz in preliv na koncu, pa imaš lahko prav konkretno sladico.
Midva sva te palačinke ameriškega stila našemila prav jesensko – ključno je tu jabolko, ki palačinkam zagotovi sočnost, kombinacija z medom in orehi pa potolaži vsakega, ki se mu kolca po poletju.
Video
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Dr. Oetker.
Recept
Sestavine:
170 g moke
2 žlički Dr. Oetker pecilnega praška
1 žlička Dr. Oetker Finesse limonine lupinice
1 ščepec cimeta
1 jajce
240 ml mleka
60 g masla
1 žlička Dr. Oetker vanilijeve paste
1 vrečka Dr. Oetker vanilijevega sladkorja
3 žlice sladkorja
1 srednje jabolko
Ostalo:
maslo
med
jabolka
orehi
Postopek
Masa:
- V posodici zmešaj 170 g moke, 2 žlički pecilnega praška, žličko limonine lupinice in žličko cimeta.
- V drugo posodo ubij jajce ter dodaj 240 ml mleka, 60 g stopljenega masla, žličko vanilijeve arome, vrečko vanilijevega sladkorja in 3 žlice sladkorja.
- Mokre sestavine električno zmiksaj, nakar k njim primešaš še suhe sestavine.
- Grobo naribaj eno jabolko in ga s spatulo vmešaj v maso.
Peka:
- Ponev s premazom proti prijemanju segrej na srednjem ognju.
- Narahlo jo premaži z maslom, nato na sredino čmokni majhno šeflo mase.
- Ponve nič ne obračaj, naj se palačinka sama razleze.
- Ko se v palačinki pojavijo luknjice, zgornji del pa ni več moker, jo obrni in peci še 20 sekund.
- Pred vsako palačinko maso malce premešaj z zajemalko, pečene palačinke pa zbiraj v stolp.
Postrežba:
- Palačinkin stolp okrancljaj s koščki jabolk in orehi, po vsem skupaj pa prelij nekaj žlic medu.