Stracciatella semifreddo z malinami
Njegova priprava je krajša od imena
Med divjim surfanjem po vročinskem valu moraš poskrbeti za ohladitev! Midva predlagava na hitro vkup vržen vanilijev semifreddo, poln nastrgane čokolade in malinove osnove.
Semifreddo je tudi odlična alternativa sladoledu, ko moraš osvežiti in navdušiti polno mizo gostov.
Video
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik oglasa: Dr. Oetker d.o.o.
Recept
Malinova osnova:
150 g zamrznjenih malin
2 žlici sladkorja
Semifreddo:
400 ml sladke smetane
50 g Dr. Oetker nastrgane čokolade
2 vrečki Dr. Oetker ledeni desert bourbon vanilija
Te količine so namenjene za model za kruh dolžine 20 cm.
Postopek
Malinova osnova:
- V kozico stresi 150 g malin in dodaj 2 žlici sladkorja.
- Maline kuhaj, da se razpustijo, nato jih fino spasiraj.
- Osnovo precedi skozi cedilo.
Semifreddo:
- V posodo zlij 400 ml sladke smetane in stresi obe vrečki ledenega deserta.
- Vse skupaj električno miksaj 2 minuti.
- V smes vmešaj 50 g nastrgane čokolade.
- V model za kruh dolžine 20 cm vstavi list peki papirja, nato vanj stresi vso zmes.
- Poravnaj jo, nato po njej pokapljaj malinovo osnovo, ki jo s palčko malce pokracaš po zmesi.
- Postopek z osnovo ponavljaj, da porabiš celo.
- Zmes pokrij s peki papirjem, model pa postavi v zamrzovalnik za vsaj 4 ure.