OREO črni gozdiček
Sladek sprehod po gozdičku
Čokolada, višnje in OREO. Izjemna kombinacija, ob kateri bi najraje kar pobasala celo torto in z njo odvihrala v prvi gozd. V najtemnejši kotiček, kjer te nihče ne najde.
Če ti je kombinacija OREO piškotov in čokolade pri srcu, nikar ne spreglej najine OREO torte z belo čokolado in malinami na tej povezavi: KLIK!
Pri čokoladni torti nimaš kaj afen guncat, ampak je treba stvar vzeti resno – pri surovinah nikar ne štedi, temveč se posluži odlične čokolade z belgijskim pedigrejem.
Midva se čokoladnih tort že nekaj časa najraje lotiva z BAM čokolado, ki je v obliki kapljic in tako perfektna za topljenje.
Če jo želiš poskusiti na lastne brbončice, odklikaj na spletno trgovino Mojačokolada.si, pri nakupu pa ne pozabi na 10 % popust, ki ga lahko koristiš s kuponom MIDVA10!
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
OREO podlaga:
80 g masla
150 g OREO piškotnega prahu
Skrite višnje:
200 g višenj iz kompota
Čokoladna krema:
200 g BAM temne čokolade
2 žlici sladkorja v prahu
600 ml sladke smetane
Višnjev preliv:
200 ml soka iz višnjevega kompota
50 g višenj
2 žlici sladkorja v prahu
3 listi želatine
1 žlica gustina
Naštete sestavine so namenjene torti s premerom 20 cm. Če uporabljaš pekač drugačne velikosti ali oblike, lahko sestavine preračunaš s priročnim Tortopretvornikom.
S klikom na sestavino odsurfaš v spletno trgovino Mojačokolada.si.
Postopek
OREO podlaga:
- Maslo raztopi in ga zmešaj s piškotnim prahom.
- Tortni obroč nastavi na premer 20 cm in ga postavi na tortni postavek.
- Piškotno zmes enakomerno potlači ob dno tortnega obroča.
- Tortni obroč po notranji strani obdaj z acetatno folijo.
Čokoladna krema:
- 500 ml smetane stepi do čvrstega – ko posodo s smetano obrneš na glavo, ta ne sme čmokniti ven.
- Čokoladne kapljice BAM stresi v kozico, pridružita pa naj se tudi sladkor in preostalih 100 ml smetane.
- Kozico pristavi nad nizek ogenj in mešaj, dokler se čokolada popolnoma ne raztopi.
- Odstavi in počakaj, da se čokoladna zmes malce ohladi, nakar jo s spatulo primešaš k smetani.
Tortogradnja:
- Po piškotnem dnu razporedi 200 g višenj iz kompota
- Čokoladno kremo zlij v obroč čez višnje.
- Poravnaj jo s spatulo, nato pa nadebudno tortico zapri v hladilnik, da se krema strdi.
Višnjev preliv:
- V kozarcu z metlico zmešaj 2 žlici višnjevega soka in gustin, preostal sok pa zlij v kozico.
- V kozico nameči 50 g višenj ter stresi sladkor.
- Kozico pristavi nad srednji ogenj.
- Z metlico primešaj zmes soka in gustina.
- Mešaj, dokler višnjeva osnova ne zabrbota, nato jo odstavi in spasiraj s paličnim mešalnikom.
- Liste želatine namoči v hladni vodi in počakaj, da se napojijo. Ožemi jih in vrzi v kozico z višnjevo osnovo.
- Vrni jo nad ogenj ter jo segrevaj in mešaj, da se želatina popolnoma raztopi.
- Ko se preliv malce ohladi, ga zlij na čokoladno kremo.
Tako, zdaj pride na vrsto najtežji del – čakanje. Torto zakleni v hladilnik vsaj za 6 ur, še raje pa naj te tam počaka kar do prihodnjega dne.
Ne pozabi, več o najinih kulinaričnih podvigih si lahko ogledaš na Tjašinem Instagram profilu: KLIK!