Klasična slivova marmelada
Nagrabi si poletje za v špajzo
Slivova marmelada je verjetno najbolj domača med vsemi domačimi marmeladami, ki nastanejo v naših kuhinjah. Koliko manevrskega prostora pa je pri njeni pripravi, glede na to, da gre le za slive in sladkor?
Največji greh, ki ga pri marmeladarstvu in džemanju lahko ušpičiš, je predolga kuha. Z njo namreč hitro izgubiš bogat sadni okus, nadomesti pa ga izrazita sladkoba z rahlo aromo po češpljah.
Če želiš v jesen odnesti poletni okus domačih sliv, potem v kozarce natlači marmelado, ki jo zaradi Dr. Oetker želirnega sladkorja skuhaš v le nekaj minutah.
Video
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik oglasa: Dr. Oetker d.o.o.
Recept
Marmelada:
1 kg svežih izkoščičenih sliv
500 g Dr. Oetker želirnega sladkorja ekstra 2:1
2 žlici ruma
Ostalo:
Sterilizirani kozarci
Postopek
Priprava:
- V posodo stresi izkoščičene slive in jih zasuj z želirnim sladkorjem.
- Nad srednjim ognjem mešaj in kuhaj, da se slive povsem zmehčajo.
- Slive fino spasiraj, k njim pa vlij še 2 žlici ruma.
- Marmelada naj brbota 3 minute, nato še vročo prelij v sterilizirane kozarce.
- Kozarce zapri in jih obrni na glavo.
- Pokrij jih s kuhinjsko krpo in pusti, da se ohladijo na pultu.