Pečene banane z arašidovim maslom in vanilijevim sladoledom
Bližnjica, ki jo je vredno ubrati
Da lahko preprosta sladica žanje aplavz vseh udeleženih brbončic, dokazujejo te pečene banane. V prijetno kratkih desetih minutah je le iz štirih sestavin moč pripraviti posladek, ki je tako preprost, da deluje kot goljufanje.
Gre namreč za v pečici karamelizirane banane, na katerih ždi arašidovo maslo, zraven pa se počasi topi še vanilijev sladoled. To je to – nič več, nič manj, pa tako dobro.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Recept je nastal za revijo Odprta kuhinja.
Recept
Sestavine:
4 banane
4 žličke sladkorja
2 žici arašidovega masla
4 kepice sladoleda
Postopek
Priprava:
- Pečico segrejemo na 180 ºC.
- Banane z olupkom vred po dolgem razpolovimo in jih s prerezano stranjo navzgor razporedimo po pekaču.
- Po vsaki polovici banane potresemo pol žličke sladkorja in nanesemo arašidovo maslo.
- Banane pečemo 5-10 minut na 180 ºC, da sladkor karamelizira.
- Dve polovički pečene banane postrežemo s kepico vanilijevega sladoleda.