Kinder jajčka, polnjena s kremo iz bele čokolade
Sladko presenečenje, ki ga nihče ne pričakuje
Jajca spadajo med glavne kulinarične nosilce velike noči, pa naj bo to v obliki pirhov ali pa kot ključna sestavina v tradicionalnih prazničnih jedeh. Proti koncu praznične požrtije se zna zgoditi, da nam kako jajce že prične gledati iz ušes, zato velja poseči po čemu manj jajčnemu. Ali pač?
Presenetimo zbrane za praznično mizo in pred njih skotalimo čokoladna jajčka, v katerih se skriva nežna krema iz bele čokolade. Pri čokoladnih jajcih užgemo bližnjico in uporabimo kar Kinder jajčka, katerim odtrgamo vrh, namesto plastičnega presenečenja pa vanje natlačimo omenjeno puhasto kremo.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Recept je nastal za revijo Odprta kuhinja.
Sestavine:
6 Kinder jajčk
100 g maskarpone sira
70 g bele čokolade
100 ml sladke smetane
1 žlička vanilijeve paste
Postopek
Priprava jajčk:
- Kinder jajcu previdno odrežemo skrajni vrh, nato rob previdno lomimo s prsti, da dobimo dovolj veliko odprtino, skozi katero lahko stresemo plastični rumenjak. Tega prišparamo za najmlajše.
- Nalomljeno čokolado lahko sproti snedemo ali pa jo prihranimo za dekor.
- Pripravljena jajčka zložimo na karton za jajca.
Krema:
- Belo čokolado nalomimo na enako velike koščke in jo previdno raztopimo nad vodno kopeljo ali pa v mikrovalovni pečici.
- Maskarpone sir čmoknemo v posodo, nato k njemu električno primešamo stopljeno belo čokolado in 1 žličko vanilijeve paste.
- Hladno sladko smetano pretepemo do stepene smetane in jo s spatulo počasi primešamo k maskarpone siru.
Jajcanje:
- Dobljeno kremo nadevamo v dresirno vrečko.
- V jajca nabrizgamo kremo, po njej pa stresemo drobtine iz OREO piškotov ali pa ostanke nalomljene jajčne lupine.
- Jajčka lahko postrežemo takoj, še boljša pa bodo po nekajurnem počitku na hladnem.