Jabolčni štrudel s skuto v kozarcu
Globok pogled v sladek kozarec
Jabolčni zavitek je zimzeleno in tradicionalno pecivo. Da pa ne bo vedno le ždel v pekaču in trpel v pečici, ga brez milosti zatlači v kozarec.
Z odličnim okusom bo očaral tudi najbolj retro babice!
Sponzor recepta je Mercator in klik na sestavino te odpelje naravnost do izdelka, ki sva ga uporabila.
Za 4 kozarce štrudla si priskrbi:
3 liste vlečenega testa
3 večja jabolka
4 žlice rjavega sladkorja
1 žlica cimeta
sok pol limone
olje
2 zvrhane žlice skute
200 ml sladke smetane
10 g bourbon vanilijevega sladkorja
1 zvrhana žlica sladkorja v prahu
1 žlička limonine lupinice
Tri liste testa zloži na pekač, prekrit s papirjem za peko in jih premaži z malo olja. Za 2-3 minute jih postavi v pečico, segreto na 200 °C, nato pa jih odreši pečice in pusti, da se ohladijo. Nadrobi jih.
Jabolka olupi in nareži na kocke. Posuj jih z rjavim sladkorjem, pošpricaj z limoninim sokom ter zasuj s cimetom. Nakockana jabolka praži, dokler se ne zmehčajo, nato pa ohladi.
Sladko smetano pretepi do čvrstega. Limonino lupino, sladkor v prahu in bourbon vanilijev sladkor zmešaj s skuto, nakar k njej nežno primešaš še stepeno smetano.
Preostane le še tlačenje štrudla v kozarce – na dno nanesi skutno kremo, na njo pa jabolka. Potresi jih z zdrobljenim testom. Še enkrat ponovi plasti kreme in jabolk, z zdrobljenim testom na vrhu pa počakaj do serviranja, da bo kar najbolj hrustljavo. Takrat ga veselo zapiči v jabolka in potresi s sladkorjem v prahu.
Pograbi žlico in prični kopati v svoj štrudel!
Dober tek!
Ali je mišljeno,da damo v pečico vse tri liste naenkrat ali vsakega posebej?Hvala
Kar vse tri naenkrat. Lp, Midva;)
Pozdravljena,
Meni se pa zdi, da je napaka pri navedbi testa, najbrž je mišljeno vlečeno in ne listnato testo,
Listnato je masleno, vlečeno so pa “”kore” , ki se uporabljajo za klasičen zavitek.
Lep pozdrav
Alenka
Živijo, Alenka.
Prav imaš, prišlo je do napake pri navedbi sestavin. Seveda je mišljeno vlečeno testo.
Hvala za opozorilo, sva popravila!
LP, Midva 🙂
meni na seznamu sestavin še vedno kaže listnato, je pa povezava do vlečenega 😉 čist tako… da ne bi koga zmedlo in ne bo bral komentarjev 😉