Hruške, poširane v tramincu
Vinjene tepke
Hruške običajno končajo v žganju, ker pa nama bolj diši vino, sva jih utopila kar v odličnem tramincu.
Mehkim, vročim in prijetno začinjenim hruškam pa naj družbo delajo praženi mandljevi lističi in simpatična kepica vanilijevega sladoleda.
Enkrat sva sadje že napila, in sicer v slastnem pijanem jesenskem sadju z maskarpone kremo in ajdovim drobljencem z orehi. Ker pa je tudi čokolada željna zabave, sva pripravila bogato čokoladno torto z rdečim vinom.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Za napiti hruške:
4 trše hruške
2 zvrhani žlici medu
500 ml traminca (ali drugega sladkega vina)
400 ml vode
1 janeževa zvezda
3 klinčki
1 cimetova palica
1 strok vanilije
Za zraven:
vanilijev sladoled
mandljevi lističi
Postopek
- Vse sestavine, razen hrušk, vrzi v posodo, jih pomešaj in zavri.
- Ogenj zmanjšaj na srednjega in v vinsko kopel potopi olupljene hruške.
- Hruške naj se poširajo dobro uro ali dokler se ne zmehčajo.
- Iz posode poberi hruške, tekočino pa precedi in vrni v lonec.
- Tekočino nad visokim ognjem kuhaj približno 5 minut, da se malce zgosti.
- Mandljeve lističe na hitro popraži v ponvici, da narahlo porjavijo.
- Hruško namontiraj na sredino krožnika, zraven pa čmokni kepo sladoleda.
- Vse skupaj prelij s slastnim vročim sirupom in potresi s krhkimi mandljevimi lističi.
Žličko v roko in brž nad omamljene hruške!
Vinjen tek!