Kus kus solata s pečeno cvetačo
Poskuskusi jo!
Tole je ekspresno kosilo, ki se bohoti z atraktivnimi barvami in drznim okusom.
Krono v solati prevzame pečena cvetača, ki zaradi odličnih Kotányi začimb pošlje tvoje brbončice na divje potovanje. Povorko vodita kurkuma in kajenski poper.
Granatno jabolko, limona in čičerika pa poskrbijo za raznolikost med okusi in teksturami.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Recept
Pečena cvetača:
1 glava cvetače
50 ml oljčnega olja
1 žlička soli
0,5 žličke kurkume Kotányi
2 ščepca kajenskega popra Kotányi
Solata:
125 g polnozrnatega kus kusa
semena polovice granatnega jabolka
1 pločevinka čičerike
0,5 limone
1 žlica oljčnega olja
sol
poper
Recept je nastal v sodelovanju s Kotányi.
Postopek
Pečena cvetača:
- Cvetačo nareži na enakomerne cvetke.
- Olje, sol, kurkumo in kajenski poper zmešaj v aromatično zmes.
- Dobljeno mešanico prelij čez narezano cvetačo in jo dobro premešaj.
- Cvetačo razporedi po pladnju za peko, na katerega prej položiš papir za peko.
- Pečico segrej na 220 °C in vanjo za 30-40 minut porini cvetačo.
- Pečena je, ko je lepo zapečena in zmehčana.
Solata:
- Kus kus pripravi po navodilih z embalaže in ga ohladi.
- Zmešaj ga s čičeriko in semeni granatnega jabolka.
- Soli in popraj po okusu, nato na vrh stresi pečeno cvetačo.
- Vse skupaj pošpricaj z limoninim sokom in oljčnim oljem, nato se loti pojedine.
En kupček solate ekspresno polepša dan 🙂
Ne pozabi, več o najinih kulinaričnih podvigih si lahko ogledaš na Tjašinem Instagram profilu: KLIK!