Gratinirane penne s piščancem in brokolijem
Kremna poslastica
Ko med tednom za večerjo na mizo vržeš to pisano ponev živahnih okusov in barv, se bo razvnel hud boj za sleherni ugriz!
Že tako dobre Barilla penne iz rdeče leče se v družbi piščančjih prsi, brokolija, kremnega sira in obilice sira spremenijo v pravo v kremno poslastico. Tisto piko na i pa postavi kratek postanek posode v pečici, ki poskrbi za hrustljavo skorjico.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Sestavine:
250 g Barilla penne iz rdeče leče
450 g piščančjih prsi
300 g brokolija
1 zlička sladke rdeče paprike
1 zlička česna v prahu
3 zlice oljčnega olja
150 g sira gauda
50 g sira grana padano
250-300 ml čiste kokošje juhe
150 g kremnega sira
sol
poper
Naročnik recepta je Mercator, s klikom na sestavino pa odsurfaš v njihovo spletno trgovino.
Postopek
Priprava:
- Piščančje prsi nareži na enakomerne kocke in jih zmešaj s ščepcem soli, sladko rdečo papriko in česnom v prahu.
- Brokoli razreži na posamezne cvetke.
- Oba sira na drobno naribaj.
Kuha:
- Pečico segrej na 200 °C.
- Na ogenj pristavi večji pisker z vodo in jo posoli.
- Ko voda zavre, vanjo vrzi penne iz rdeče leče.
- Kuhajo se naj 5 minut, nato se jim pridruži brokoli. Po dveh minutah je kuhe konec (penne se morajo skupno kuhati 7 minut).
- Penne in brokoli odcedi.
- Na srednje-visok ogenj pristavi ponev, primerno za pečico, in vanjo vlij oljčno olje.
- V ponev zdaj skočijo neučakane piščančje kocke. Praži jih, da so lepo zapečene z vseh strani.
- Zalij jih z juho in dodaj kremni sir.
- V ponev stresi penne in brokoli ter nariban grana padano.
- Mešaj kako minuto, da se sir raztopi, kremna omaka pa se razporedi po pennah in brokoliju.
- Ponev odstavi, in primešaj še gaudo.
- Po vrhu potresi za 4 žlice ribanega sira grana padano, nato pa ponev postavi v pečico.
- Pečica naj peče 20 minut.
Ponev s pennami, brokolijem in nesramno kremno omako, polno stopljenega sira in sočnega piščanca, napademo, ko je še vroča!
Ne pozabi, več o najinih kulinaričnih podvigih si lahko ogledaš na Tjašinem Instagram profilu: KLIK!