Juha iz rdeče pese in kokosa
Še 21 mrzlih dni do zamašenega dimnika!
Božiček je najbolj aktiven turist, kar jih je kdaj bilo. Prav vsako leto v eni sami noči obišče čisto vse kraje na svetu. Po globalnem obhodu se vedno vrne domov pod vtisom vseh kotičkov, ki jih je ponovno obiskal in svojo ženo še cel mesec nadleguje z bajnimi, ekstravagantnimi in naravnost prismuknjenimi idejami za jedi.
Običajno ga ga. Božičkova instantno pošlje nekam, vendar je tokrat belobradi možic morda celo zadel žebljico na glavico – podal je idejo za juho iz rdeče pese in kokosa!
Za škrlatno župco potrebuješ:
1 čebula
1 krompir
500 g kuhane rdeče pese
1 l zelenjavne jušne osnove
1 žlica kisa
50 g nastrganega kokosa
olje
sol
poper
Kokosova pena vsebuje:
3 žlice kokosovega mleka
1 žlica kisle smetane
Postopek:
Čebulo in krompir olupi in nasekljaj. Vse skupaj vrzi v posodo z vročim oljem in popraži, da čebula postekleni.
Zalij z jušno osnovo in pokrito kuhaj 25 minut. Dodaj narezano rdečo peso, kis in nastrgan kokos.
Vse skupaj spasiraj s paličnim mešalnikom ter posoli in popopraj po okusu.
Za kokosovo peno moraš le skupaj zmešati kokosovo mleko in kislo smetano ter ju spasirati.
Vročo juho postrezi v ličnih posodicah, po vrhu pa pošpricaj z belo kokosovo peno.
Čeprav se zdi nenavadno, sta kokos in rdeča pesa ustvarjena drug za drugega in se v harmoniji dopolnjujeta.
Eksotični tek!
Tale juha je nesramno dobra! Pri naju bodo škratje tole mogli kar pogosteje skuhati, upam, da Božiček ne zameri. 🙂