Ferrero Rocher mousse torta

You may also like...

30 Responses

  1. Tina says:

    Pozdravljeni!

    Danes sem delala torto fererro rocher po vasem receptu, vendar sem za kremo uporabila sladko smetano (znamke spar). Ko sem jo divje stepala skupaj z Nutello, kot pise v receptu, se mi je vse skupaj sesirilo in zgrudilo. Zanima me, ali je morda krivo to, da sem uporabila deugacno smetano?

    Lp, Tina

  2. Barbara says:

    Pozdravljeni. Zanima me, ce je torto mozno obleci v ticini maso?
    Lp

  3. Vesna says:

    Hay! Mene pa zanima zakaj se mi smetana za stepanje zgrudi ko dodam zeletino fix?

  4. J says:

    Pozdravljena 😊

    Kako dolgo in na koliko stopinj se pražijo lešniki?

  5. Darja says:

    Pozdravljena.
    Bi bilo kaj narobe, če bi naredila še en biskvit in ga dala npr. vmes ter razdelila kremo ali pa na vrh, ko se krema strdi in šele potem dodala preliv? Torta se mi zdi namreč “nizka”. Hvala za odgovor.

  6. MM says:

    Kam gresta dve žlici vroče vode? 🙂 hvala in lp

  7. Maja says:

    Sem naredila vajino Ferrero tortico in je res odlična. Samo okrašena je vajina veliko lepše. To mi pa še ne gre!

  8. Anja says:

    Pozdravljena,
    dam lahko v biskvit tudi mlete lesnike?
    Hvala

  9. Anja says:

    Sem zmanjsala maso na obod premera 18cm in mi je prisel biskvit trd. Kaj sem naredila narobe? Mora biti tako? Morda sem predolgo stepala jajca (15min), saj nikjer ne pise kako dolgo je treba? Hvala za odgovor!

    • midva says:

      Anja,

      pri tej torti je že tako biskvit bolj kompakten, ne sme pa postati trd. Za jajca ni potrebno tako dolgo stepanje, ni pa nič narobe.
      Morda je bila peka predolga za manjši obod? Priporočava, da pečenost biskvita preveriš z zobotrebcem kako minuto prej.

  10. MA says:

    Pri okrasitvi…rabimo tudi sladko smetano za stepanje ali navadno?

  11. Nastja says:

    Pozdravljeni.
    Kako pa bi se lahko pretvorila želatino fix z želatino v lističih?

  12. Ana says:

    Pozdravljeni!
    Kaj lahko uporabim namesto acetatne folije in če lahko v preliv namesto čokolade stopim kar ferero roche kroglice?
    Ana

    • midva says:

      Ana,
      lahko uporabiš papir za peko, a bodo verjetno vidne gubice. Fererro Rocher pa ne bo dobra čokolada za topljenje, saj vsebuje lešnike in vafelj.

  13. Karmen says:

    Pozdravljeni,
    Najrajši pečem tortice po vaših receptih, ker mi vedno uspejo in zelo dobre so!👌
    Tokrat pa se mi je zgodilo nekaj nepričakovanega, vse sem delala po receptu, ampak se mi glavna masa ni tako strdila kot bi se morala, ko sem odstranila obroč jo je malo ven porinilo… Je v receptu planirano da pride masa malo bolj “mehka” oziroma če mi lahko pomagate kje sem naredila napako? Ko sem stepala smetano in Nutello, mogoče masa res ni bila tako čvrsta kot bi bila sama stepena smetana, predolgo si je pa nisem upala stepat, da se ne sesiri… Tudi s to želatino fix, nimam ravno izkušenj, ponavadi uporabljam lističe.
    Hvala za pomoč in odgovor.

    L.p.

    • midva says:

      Karmen,

      krema je v osnovi malce bolj mehka, saj ima teksturo, podobno mousse-u. Rekla bi, da je bila morda res malce premalo stepena smetana z Nutello.
      Če želiš bolj čvrsto kremo, lahko uporabiš liste želatine namesto želatine Fix, ki nima tako velike strjevalne moči.

  14. Metka says:

    Hojla,
    večkrat uporabim kakšen vajin recept, pri tem pa pogledam tudi slike, ki so , tako vsaj piše, vajine, avtorske. Tokrat bi namreč rabila čisto drugačen, nič kuharski nasvet. Torta Ferrero Rocher Mousse je slikana na zelo lepem stojalu, malce vintage izgleda. Kje sta ga staknila? Zaupata vsaj katere znamke je. Tudi po njem se mi cedijo sline.

  15. Tanja says:

    Pozdravljena, vidva! 😉
    Pišeta da lahko damo tudi 8 lističev zelatine. Jih dam v manjšo količino rahlo segrete smetane? In pol ohlajeno primesam k smet in nut?
    Pa še to…postopek s prazenimi lesniki lahko zamenjam z že mletimi?
    Hvala! Lp

    • midva says:

      Tanja,

      želatino namoči in raztopi nad ognjem – čisto se mora stopiti. Z mikserjem še vročo (nujno) primešaj k smetani in nuteli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.