Ovsena kaša s čokolado in malinami
Kdor sebi kašo kuha, se ima rad
Če želiš dan začeti ali pa zaključiti s poslastico, ki poskrbi za tvoje telo, obenem pa flirta s tvojimi brbončicami, potem si na pravem mestu.
Na kokosovem napitku zakuhana ovsena kaša z gozdnimi sadeži se že na papirju/ekranu sliši v skladu z vsemi prehranskimi priporočili, ko pa jo spojiš še s temno čokolado in svežimi malinami, se počasi premaknemo v cono sladic, ki se jim je težko upreti.
Pocrkljaj se in pokrbi zase – dve muhi na en mah!
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Dr. Oetker.
Recept
Sestavine:
600 ml kokosovega napitka (nadomestek za mleko)
150 g Dr. Oetker ovsene kaše z gozdnimi sadeži
80 g temne čokolade
2 žlici sladkorja (po okusu)
Za na vrh:
sveže maline
Dr. Oetker nastrgana čokolada
Postopek
Priprava:
- V piskerček zlij 600 ml kokosovega napitka.
- Ko ta zavre, vanj stresi 150 g porridge kaše, po želji pa dodaj še 2 žlici sladkorja.
- Vse skupaj med pogostim mešanjem kuhaj 5 minut.
- Lonček odstavi, v kašo pa nalomi temno čokolado.
- Premešaj, da postane kaša čokoladna, nato jo stresi v dva krožnika.
- Oba krožnika okrancljaj z nastrgano čokolado in svežimi malinami.
- Kašo lahko pomlatiš tudi hladno – v taki obliki se izkaže kot izjemen zajtrk ali odlična malica.