Ferrero Rocher cake balls
Simpatične žogice
Poletje se bliža in zadnja stvar, ki ti v teh vedno toplejših dnevih pade na pamet, je kepanje.
Za današnji slasten podvig potrebuješ poseben pekač, ki ga dobiš pri MojMuffin.si. Ta je poln jamic in ti omogoča ustvarjanje takih kroglic. Jamice so večje kakor pri pekaču za cake popse. Nama ga je priskrbela Anja, ki stoji za to znamko. Hvala, Anja, midva sva navdušena nad njim!
Za sladko kepanje si priskrbi čokoladno municijo – sublimne Rocher kepe, ki pod grobo lešnikovo zunanjostjo skrivajo sočen biskvit in pregrešno Nutello.
Jedro kroglic tvori:
100 g masla
100 g temne čokolade
150 g moke
10 g grenkega kakava
1 jajce
100 g jogurta
160 g sladkorja
Nutella
Površina bombic je iz:
70 g temne čokolade
5 žlic mleka
2 žlic masla
Spomni se na zimske dni, ko so redno potekale keparske bitke se vrzi v pripravo čokoladnih krogel. V eni posodi zmešaj suhe sestavine za biskvit, v drugi pa zmešaj jajce in jogurt. Čokolado stopi skupaj z maslom, nakar k suhim sestavinam vmešaš tako mešanico jogurta in jajca kot stopljeno čokolado. Vse skupaj dobro premešaj z električnim mešalnikom ter dodaj 50 ml vrele vode.
Dobljeno maso vlij v namaščen posebni pekač za kroglice. Pečico segrej na 180 stopinj in vanjo za 13-15 minut zarini pekač. Po živčnem postopanju okoli pečice se omamnim vonjavam ne moreš več upreti, zato hitro pograbi napihnjenčke in jim odsekaj štrleči vrh, da dobiš čokoladne polkrogle.
Pot do popolnih Rocher kep se nadaljuje z premazom Nutelle na eno poloblo, nakar nanjo čmokneš še drugo polovico. Če ob straneh pokuka Nutella, jo razmaži po kepi. Novonastale kroglice vrzi v hladilnik, nato se loti lešnikov. Še cele popraži, nato pa vrzi v kuhinjsko krpo in drgni, da se oluščijo. Nasekljaj jih.
Maslo, čokolado in 5 žlic mleka stopi in premešaj do žametne strukture.
Zdaj se polnjene žogice lahko veselijo čokoladne kopeli, kateri sledi valjanje po sesekljanih lešnikih.
Ko se čokolada na kroglah strdi, napoči čas za okusno kepanje.
Zagrabi Rocher kepo in jo s kirurško natančnostjo zalučaj naravnost sebi v usta. Eksplozija odličnega okusa ti nariše nasmešek na usta.
Prerez ene izmed kroglic razkrije izjemno anatomijo – radodarna plast Nutelle povezuje dve mehki in sočni polkrogli.
Kepast tek!
Pozdravljena,
A je to pekač za cake popse? 🙂
Zdravo,
2 žlici masla, to je miselno stopljenega ali trdega? oz cca koliko g je to?
hvala
Živijo,
mišljeno je nestopljeno maslo – približno 30 g.
Lepo ustvarjaj 😉