Enostavna skutina torta
Ni boljše torte, če si lene sorte
Pečen cheesecake sicer ni ekstra zahteven, a je lahko njegova priprava še lažja, če se ne ubadaš z ločeno peko piškotnega dna.
Ta različica se poleg skutine kreme ponaša še s sočnim biskvitom, skupaj pa tvorita atraktiven koncentričen vzorec.
Če si lene ali začetniške sorte, je ta torta nalašč zate!
Video
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Dr. Oetker.
Recept
Biskvit:
3 jajca
90 g sladkorja
1 vrečka Dr. Oetker vanilijevega sladkorja
60 g olja
100 g moke
1 vrečka Dr. Oetker pecilnega praška
1 žlička Dr. Oetker Finesse limonine lupinice
Skutina krema:
3 jajca
60 g sladkorja
500 g skute
180 g kisle smetane
1 vrečka Dr. Oetker Creative pudinga bela čokolada – cimet
1 žlička vanilijeve arome
Za te količine sestavin potrebuješ okrogel pekač s premerom 26 cm. Če uporabljaš pekač drugačne velikosti ali oblike, lahko sestavine preračunaš s priročnim Tortopretvornikom.
Postopek
Biskvit:
- V posodo ubij 3 jajca ter dodaj 90 g sladkorja in vrečko vanilijevega sladkorja.
- Vse skupaj električno zmiksaj v svetlo peno.
- Primešaj 60 ml olja in 100 g moke, zmešane z vrečko pecilnega praška in žličko limonine lupinice.
Skutina krema:
- V posodo ubij 3 jajca in stresi 60 g sladkorja.
- Tudi to jajčno zmes penasto stepi.
- Dodaj 500 g skute in žličko vanilijeve arome ter premešaj.
- V posodo čmokni 180 g kisle smetane in stresi vrečko pudinga.
- Vse skupaj dobro premešaj.
Tortogradnja in peka:
- Pečico nažgi na 180 ºC.
- Na dno tortnega pekača s snemljivim obodom premera 26 cm vpni papir za peko.
- V pripravljen model vlij biskvitno maso.
- Na sredino biskvitne mase počasi vlij še skutino zmes.
- Torto postavi v ogreto pečico in jo peci 30 minut.
- Po peki postavi model s torto na pult in ga prijazno pusti, da se torta ohladi, nato jo prestavi v hladilnik.