Slivov čatni

You may also like...

11 Responses

  1. Teja says:

    Živjo. Mene pa zanima, če bi bilo treba čatni po kuhanju še kaj spasirati? Lp, teja

  2. Nani says:

    Živjo, kaj pa če namesto gorčičnih zrn dam polnozrnato gorčico, se mi ne zdi tako napačen ker je čatni. Hja sam mal se obotavljam zaradi barve😊dobr kuhata, dobro pišeta, in ja posledično vsi dobro jemo. Lp Nani

    • midva says:

      Živjo, Nani, in hvala 🙂 Barva verjetno res ne bo tako lepa, okus bo pa super! Polnozrnata gorčica se že tako dobro razume z mesom.
      Lp, Midva

  3. Gasper says:

    Zdravo
    Lahko namesto alkoholnega kisa dodamo balzamicen kis (verjetno bi bilo bolj sladko)? Hvala za odgovor
    Super sta

    • midva says:

      Gašper, hvala 🙂
      Lahko bi uporabil svetel balzamičen kis, črnega pa ne priporočava, saj bi po reduciranju zaradi močnega okusa prevladal.
      LP, Midva 🙂

  4. Mateja says:

    Jaz sem probala narediti – kolicine tocno po receptu in ni uspelo. Kuham ze dve uri in je se vedno tekoce. Alkoholni kis pa je tako mocen, da se chutnija ne da jesti – je mogoce v receptu napaka? Vse moram na zalost zavreci.

    • midva says:

      Mateja,

      nikar ne zavrzi! Dodaj še sladkorja ali pa sliv. Sčasoma se bo zgostilo, še posebej, ko se bo shladilo.
      V recept se je res prikradel tiskarski škrat in zamenjal količini sladkorja in kisa – razmerje mora biti 4:3 v prid sladkorja :/
      Se močno opravičujeva za nevšečnosti, napako sva pa popravila.

    • Urša says:

      Tudi jaz sem želela predlagati previdnost s kisom, sedaj pa vidim, da sva bili poskusna zajčka 🙂

  5. Kumer says:

    Spasirat, da ali ne? Imam ravno na štedilniku 😉 super recepte imata.
    Hvala. Lp Simona

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.