Božična čokoladna torta

You may also like...

54 Responses

  1. Janja says:

    wooooow 🙂 takoj za vikend se jo lotim, ker izgleda noroooo dobro 🙂

  2. Allma says:

    Sploh ne dohajam, jaz trenutno delam lansko(jogurtovo), zdej pa komaj čakam da začnem to delati 🙂 top recepti, hvala ker jih delita z nami <3

  3. Anja says:

    Koliko je 8 listicov zelatine spremenje o v zelatino v prahu? 🙂 hvala

  4. Ancy says:

    Zivjo, mene pa zanima katero smetano ste uporabila. Kajti naredila sem jo, je zelo okusna, vendar je bela krema enako visoko kot testo. stem da je bilo sladke smetane v kolicinah po receptu. Hvala za odgovor. Lp

    • midva says:

      Živijo, Ancy 🙂

      Uporabila sva sladko smetano od Mercatorja s 3,5 % m.m. Upodobljena je na sliki in skriva se pod linkom pri sestavinah. Res čudno, da je prišla plast tako nizka. 0,5 l sladke smetane se stepe in s tem dobi veliko večji volumen.

      LP,
      Midva

  5. Nina says:

    Zdravo,
    sem delala že božično-jogurtovo torto in je bila odlična! Prepričana sem, da je tudi ta, saj sem velik čokoholik :). Me pa zanima, kje lahko najdem recept za zvezdaste piškotke, ki tako lepo okrasijo torto?

    Hvala in lep pozdrav,

    Nina

  6. Nana says:

    A shooter kozarčke se vstavi v biskvit, po prelitju kreme ali prej (kar se bi mi zdelo logično, samo ne razumem čisto navodil)?
    Ker če vstaviš v kremo že, se verjetno cela masa dvigne, ali ne?

    hvala.

    • pizmur says:

      Tako je, kozarčke postaviš v biskvit, ko je krema že na njemu. In ja, s tem ko daš kozarčke v kremo se masa malo dvigne. Lp, Midva:)

  7. Andreja says:

    Ali čokolada iz hladilnika, za v luknje, ni trda?

    • pizmur says:

      Zdravo Andreja.

      Ne čokolada ne pride trda saj je narejena v takem razmerju da se tudi v hladilniku ne strdi popolnoma.
      LP, Midva:)

  8. Nastja Tomsič says:

    Pozdravljena, mene zanima zakaj mi tekoca cokolada postane zelo redka in ne bolj gosta? Delala sem po receptu in mi je ze dvakrat tako prislo…

    • pizmur says:

      Pozdravljena Nastja!

      Čokolada mora tako kot tortica počivati v hladilniku najmanj 6 ur še bolje pa da kar čez noč. Se bo 100% zgostila. Lp, Midva:)

  9. Andreja says:

    Pozdravljena, super recept! Danes bi jo rada napravila pa imam vprašanje: ali čokolada iz hladilnika, za v luknje, ni trda? Ali jo je treba segreti? Kdaj se vlije v luknje? Hvala za odgovor☺ Andreja

    • pizmur says:

      Zdravo Andreja!
      Čokolada za v luknjice je narejena v takem razmerju, da se tudi na hladnem ne strdi popolnoma. V luknjice se jo vlije tik pred serviranjem. Lahko jo segreješ ali pa ne, to je pa čisto odvisno od okusa. Lepe praznike, Midva:)

  10. Tai says:

    Kje sta pa dobila okraske za gor na torto? se to da tudi doma naredit?

  11. Tamara says:

    Zdravo, ne dobim plasticnih kozarckov malih. Ali mislita, da bi slo s steklenimi…ali se bo prevec prijelo? Hvala za odgovor:) lp

  12. Sanja says:

    Zivijo! imam vprasanje glede tekoce cokoladne zmesi, ki naj bi se vlivala v luknjice v torti in sicer se zmes ne zgosti (naredila sem jo po navodilih kot napisano zgoraj z enakimi sestavinami). hvala vnaprej za namig in krasne praznike zelim! 🙂

    • pizmur says:

      Zdravo Sanja!
      Zmes mora tako kot tortica počakati v hladilniku in brez skrbi po parih urah se bo zgostila. Lepe praznike tudi tebi, Midva:)

  13. Andreja says:

    Vse je bilo kot sta napisala. Tortica je bila čudovita tako za oči kot za užitek brbončic😃 Pomlaskali do zadnjega kosa! Odlično in domiselno👍
    P.s. za luknje sem uporabila steklene kozarčke za žgane pijače – še obtežiti jih ni bilo treba in z malo ‘vijačenja’ so lepo zlezli iz kreme. Andreja

  14. Jasmina says:

    Naša božična večerja je bila kronana s tole odličnostjo. Malce skeptična sem bila edino glede obtežitve kozarčkov in potem odstranjevanjem le-teh. Potem pa sem nalila vodo v kozarčke, ko je bila torta strjena sem pa s slamico vodo ven kar spila in natočila vročo :). Za okrasitev sem naredila čokoladno smrekico. Vsi so bili navdušeni nad izgledom in okusom. Gotovo bo repete kmalu :). Hvala za recept!

  15. Barbara says:

    Prosim če mi malo pomagate glede želatine, kako si jo pravilno pripravim, saj z njo nimam sreče.

    • midva says:

      Barbara,

      kaj točno pa povzroča preglavice? Želatino najprej namoči v vodi in ko se zmehča, jo ožemi. Nato jo vmešaj v vročo zmes bele čokolade in smetane. Zdaj bi se morala popolnoma raztopiti.

      LP,
      Midva 🙂

  16. Nina Bogataj says:

    Bi bilo 6 listicev zelatine dovolj?

  17. Saša says:

    Zivjo
    Naredila sva kremo iz bele cokolade, pa se je smetana locila od cokolade oz se je sesirilo. Kaj sva naredila narobe?

    Hvala za odgovor 🙂

  18. Doris says:

    Zdravo imam eno vprasanje nisem najbolj pazlijo prebrala in sem naredla belo cokolado z navadno sladko smetano z rumeno. Bo to vredu ko jo zmesam z stepeno smetano?hvala za odg

  19. bisa says:

    Torta je uspela taka kot mora bit in je ČUDOVITA!
    S tortopretvornikom sem pekla v pekaču s premerom 24 cm in vse štima. 🙂 Hvala!

  20. Natka says:

    Zdravo. V nedeljo rabim to torto in me zanima ce jo v soboto dokoncam, ce bo do nedelje ostala cela, da ne bi raztekla zaradi cokolade ali nasploh. Hvala za odgovor 🙂

  21. Adrijana says:

    Zdravo, rada bi se lotila te tortice ampak bi jo delala v pekaču 25×30 cm. Lepo prosim za pomoč koliko več sestavin morem dodat, da bo debelina biskvita in kreme ista, ko pri okrogli torti s premerom 26 cm.

    Hvala za pomoč in lep pozdrav,
    Adrijana

  22. Sara says:

    Imam obod premera 28cm in visok 5 cm… a bo ta višina dovolj da ne bo krema tekla preko? ali je bolje da ne večam količin ampak naredim kar za premer 26cm?

  23. jaz says:

    Zakaj je meni ratala ta bela krema čisto redka? Vse teče iz oboda po pultu….

  24. Urša says:

    ali lahko dam čokoladne kozarčke not?

  25. Barbara says:

    A se lahko izloči jajca oz. se jih s čim nadomesti?

  26. Aydica says:

    Torta je super, sama sem sicer pokombinirala ta biskvit in kremo z omako iz malin in lahko recem samo to, da je bila torta noro okusna.

  27. Damjana says:

    Mene pa zanima kok zelatine fix bo slo za 8 listov zelatine.hvala

  28. Katarina says:

    hej glede na to da nimam kozarčkov za luknje naredit ali jh lahko nadomestim s čim drugim?

  29. Svetlana says:

    Odlična, sem jo naredila, za luknje so se dobro odnesli obrnjeni pokrovčki z vratom za literske steklenice, ki sem jih obtožila z rižem , se prej pa namazala z oljem. Prihodnjič bom dala več temne čokolade za v luknje zaradi kontrasta. Ta krema se je tudi meni premalo strdila, ker je ostala pri rezanju zelo tekoča In se je preveč zlila ob rezanju. Sploh pa se je zgubila pri ostalem delu, ki ga nismo takoj pojedli, v hladilniku ta naslednje dni. Uporabila sem namreč pretvorjene količine za 30 cm pekač. A mi lahko svetujete glede tega, hvala, Suzana

    • midva says:

      Svetlana,

      namen teh čokoladnih bazenčkov je, da se v njih nahaja tekoča čokolada, ki steče, ko jo prerežeš. Če želiš, da je bolj čvrsta, v kremo dodaj več čokolade.

  1. December 12, 2020

    […] špajzi je moč najti vrsto božično obarvanih tort: – božična jogurtova torta – božična čokoladna torta – torta zimska […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.