Čokoladni in sadni namaz na riževih vafljih
Za sladek začetek dneva
Hrustljavi riževi vaflji niso le priročen prigrizek, temveč so zaradi svoje oblike kot nalašč za puhast sadni ali čokoladni namaz, v katerega nato zapičiš sadje.
Preprost zajtrk lahko na tak način hitro nadgradiš v atraktivno poslastico.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Čokoladni namaz:
1 žlica krem namaza z lešniki Bio zone
200 g maskarpone sira
50 g lešnikov
Sadni namaz:
200 g skute
2 žlici sadnega namaza marelica Bio Zone
1 žlička limonine lupinice
1 žlica limoninega soka
Ostalo:
poljubno sadje
vaflji Bio Zone
Naročnik recepta je Mercator, s klikom na sestavino pa odsurfaš v njihovo spletno trgovino.
Postopek
Sadni namaz:
- Skuto zmešaj z limonino lupinico in sokom.
- Dodaj marelični namaz in dobro premešaj, po želji pa spasiraj s paličnim mešalnikom.
- Namaz nanesi na riževe vaflje – najlepše bo, če za to uporabiš dresirno vrečko.
- Po vrhu namaza razporedi poljubno sadje.
Čokoladni namaz:
- Lešnike prepraži na ponvi, da zadišijo. Ohladi jih in nasekljaj.
- Lešnikov namaz zmešaj z maskarpone sirom.
- Namaz nanesi na riževe vaflje – najlepše bo, če za to uporabiš dresirno vrečko.
- Po vrhu potresi nasekljane lešnike, ali pa jih zmešaj že prej v namaz.
- Zaključi s poljubnim sadjem.
Hrustljav tek!