Božična jogurtova torta

You may also like...

77 Responses

  1. Barbara says:

    Super rojstnodnevna tortica! Sicer nisem lončkov notr dala, ampak sem sadje kar čez polila. Vsi so pohvalil, tako da je bla super ;)) Jo je zmankal predn sm se spomnla slikat. Tjaša & Blaž super blog in recepti 😉

    • midva says:

      Hvala, Barbara!
      Ja, najvažneje je, da sadje in torta nekako prideta skupaj, način pa niti ne 😉
      Upava, da je/bo tvoj rojstni dan pospremilo sladko in divje praznovanje!
      Vse najslajše 🙂

  2. suzana says:

    Torta, ki bo letos na naši mizi za božič…
    Zanima me pa, jaz imam model 26cm…bi bil za recept primeren za to velikost pekača?

    • midva says:

      Zdravo Suzana!
      Tudi pekač 26cm bo super, tortica bo prišla sicer malo nižja vendar nič hudega še vedno bo lepa:) Lp, Midva

  3. maja says:

    kaj lahko namesto želatine v lističih dam tisto v prahu?

  4. amanda says:

    Pozdravljeni, mene zanima če more biti obvezno pirina moka? ali je lahko ostra moka? lp

  5. Tinna says:

    Mene pa zanima, ce bi bilo ok, ce bi preliv iz gozdnih sadezev naredila ze dan prej, takrat kot torto, in ga shranila v skledi do naslednjega dne, namesto da delam drugi dan pred postrezbo? Saj najbrz nima biti kaj narobe, ane? 🙂

    • midva says:

      Zdravo Tinna!:) Seveda lahko, nič ne bo narobe sadeže postavi v hladilnik zraven tortice in bodo tudi drugi dan super:)Lp, Midva

      • Tinna says:

        Super, hvala! 🙂 Pa še dve vprašanji na hitro 🙂 Moj pekač je premera 28 cm. Mislite, da bo prenizka, če ohranim enake sestavine? Najbrž bi morala za kakšno tretjino povečati? Najblj me pa muči tale želatina – nikoli nisem delala z njo in mi ni čisto jasno, kako te lističe namakaš in ožemaš in kaj potem zmešaš v kremo… Bi lahko morda na hitro napisali postopek? Res fuuuuuul hvala! 🙂

        • midva says:

          Tinna,
          ja, s premerom 28 cm bi bila torta prenizka – kar povečaj za tretjino.
          Uporaba želatine je preprosta. Lističe najprej namoči v hladni vodi, po nekaj minutah pa jih z roko ožemi. Postavi jih v kozico in prilij dve žlici vode ali ruma. Segrevaj na nizkem ognju, saj ne sme zavreti! Ko je popolnoma raztopljena, jo z električnim mešalnikom na hitro vmešaj v kremo.
          LP, Midva 🙂

  6. Anemari says:

    Zanima me ali lahko na mesto želatine uporabim agar-agar ( zaradi vegetarijancev v naši družini ) in kakšno količino? Hvala

    LP

    Anemari

    • midva says:

      Anemari,
      lahko uporabiš agar-agar. 1 čajna žlička (2g) ustreza 6 listom želatine, zato pri kremi uporabi 1,5 žličke agar-agarja (namesto 9 listov želatine).
      lp, Midva

      • Nika says:

        Je komu uspelo z agarjem? Meni dela težavo to, da se začne agar pri okrog 40°C strjevat in je zato težko lepo vmešat stepeno smetano notri (krema ni homogena).

  7. Barbara says:

    Tortico naredila včeraj. V biskvit sem dala 60 g sladkorja, ostalo pa vse po receptu. Božansko dobra. Vsi so z veseljem razvajali brbončice. lp

  8. silvia says:

    Zanima me za koliko je treba količino zmanjšat za pekač 20 cm premera.

  9. tina says:

    Hvala za recept!
    Zanima me, kje bi lahko kupila te mini lončke.

    Najlepša hvala za vaš odgovor

  10. Meta says:

    Odločila sem se da bi delala božično jogurtovo torto. Pa me zanima če je možno da bi uporabila manj lističev želatine?

  11. sabina says:

    pozdravljeni koliko je 9 listov želetine v prahu ? Ali lahko uporabim kateri koli jogort?

    • midva says:

      Živijo, Sabina!
      9 lističev želatine ustreza 1,5 vrečke želatine v prahu. V torti lahko uporabiš lahko katerikoli čvrst jogurt.
      LP, midva

  12. Maja says:

    Kozarci morajo biti plasticni ali lahko uporabimo tudi steklene, vpliva na strjevanje?

  13. andreja says:

    Ziujo. Tudi pri nas bo letos tortica po bozicni vecerji 🙂 zanina me, kolikogramov zelatine v prahu naj uporabim namedto listicev? Lp

  14. Tea says:

    Živjo!
    Torta izgleda čudovita in bo na sporedu za božično večerjo, seveda poleg slastne pečenke.
    Zanima pa me, ali lahko namesto teh plasticnih kozarckov uporabim klasične steklene kozarčke za “ta kratke” oziroma “štamparle” ali so ti premajhni? Hvala, lep pozdravček za vaju!;)

    • midva says:

      Živijo, Tea 🙂
      Tudi midva sva mnenja, da ta torta odlično zaključi božično večerjo. Brez problema lahko uporabiš majhne kozarčke.
      lp, midva 🙂

  15. Anastazija says:

    Jaz sem pa prazne kozarčke obtežila z nekaj zrni fižola, da ni bilo treba zlivati ven vode. Se mi je zdelo bolj praktično.

  16. natalija says:

    Pozdravljeni, mene pa zanima če je peka biskvita 10 minut pomota…po desetih minutah sem vzela biskvit iz pečice in niti približno ni bil pečen 😢
    Koliko časa ga torej pečem?

    • midva says:

      Živijo, Natalija.
      Ali je bila pečica dovolj segreta? Biskvit bi moral biti pečen po približno 10 minutah, se pa zna čas malce razlikovati med pečicami. Najbolje, da z zobotrebcem preverjaš, ali je biskvit pečen (po vbodu mora ostati zobotrebec čist).
      LP, midva

  17. valentina says:

    zivjo!
    mene pa zanima kdaj vstavimo kozarcke, takoj ko vlijemo kremo ali malo počakamo? me pa še zanima koliko centilitrski morajo biti kozarcki za sadje (koliko priblizno priporocata sadja v vsako luknjico)??

    Hvala za vse odlične recepte… 🙂
    Srečno 2016!!!

    • midva says:

      Živijo, Valentina!
      Kozarčke vstavi takoj, ko vliješ jogurtovo maso. Velikost kozarčkov je poljubna, odloča pa o velikosti in številu kosov. Uporabi tiste, ki jih imaš pri roki, midva sva v kremo zatlačila kozarčke s približno 40 cl.
      LP, midva 🙂

  18. Anja says:

    Super ideja! Najbrž ne bo nič narobe, če sladko smetano nadomestim z maskarponejem? 🙂

  19. Manuela says:

    Pozdravljena! Mene zanima uporaba zeletine v prahu. Ali prah zmesam direktno v maso? Ali moram raztopit z vodo in segevat na ognju?

  20. Špela says:

    Zdravo. Imam vprašanje glede želatine. Prvo sem namočila lističe v mrzlo vodo, potem sem jih ožela in dala v kozico z dvemi žlici vode, ko se je stopilo sem dodala jogurtu. Zakaj se mi je potem želatina strdila in naredila nekakšne kepe(nekateri lističi so se zlepili skupaj). Sem vseeno dala potem še v stepeno sladko smetano. Bo torta vseeno dobra, se bo strdila, ker so kosi želatine? Hvala za odgovor

    • midva says:

      Zdravo, Špela.
      V kozici se mora želatina popolnoma stopiti (utekočiniti), v maso pa jo je potrebno vmešati kar se da hitro – z električnim mešalnikom. Morda je bila pa jogurtova masa prehladna.
      Če so v masi kosi želatine, obstaja možnost, da se ne bo dovolj strdila, prav tako pa je občutek, ko zagrizeš v kos želatine v torti, zelo neprijeten 🙁
      Drživa pesti!
      LP, midva

  21. Alenka says:

    To je noro dobra sladica. Božiček in otroci so jo pojedli, še preden sem uspela priti do fotoaparata. Joj, sedaj bom morala ponoviti vajo. Hvala Midva 😉

  22. valentina says:

    tudi pri nas je bila na božični večer in bila je vrhunska. Slikica pa bo priletela morda še pred dedkom mrazom. 😉

  23. natalija says:

    pozdravljeni mene pa zanima jaz pa imam mleto želetino grobo mleta kr v kilskem paketu je in koliko bi morala dat te mlete če mogoče veste ta ko mora v vodi nabreknit

  24. Anemari says:

    Tudi pri nas je uspela. 🙂 Niso je mogli prehvalit. V torek ponavljam.

  25. Sanela K says:

    Odlična sladica! Hvala, da sta delila tale recept 🙂 Vse dobro v 2016!

  26. 55 says:

    Naredila z agarjem, 2 žlici pokuhala v 2 dcl vode, malo ohladila in primešala k jogurtovi kremi, primešala previdno še smetano.
    Prej še pogledala filmček agar how to use na youtube.

  27. suzana says:

    hvala vama za tale recept…danes moji gostje niso mogli prehvaliti te tortice….res je enkratna sladica….Hvala, da delita vajino znanje preko spletne strani…moj poklon

  28. Urska says:

    Zivjo!

    Tole tortico imam jaz namen delat danes zvecer za jutri. Kako bi lahko naredila namesto jamic kar cez celo zgornjo ploskev peliv iz jagod? Delala bom pa v pekacu 24x36cm.

    Hvala za pomoc. Komaj cakam, da bo narejena 😊

    • Midva says:

      Zdravo Urška!
      Lahko narediš tako, da v spasirano sadje dodaš 4 lističe želatine in dobiš še sadno plast tako se bo tortica lepše rezala, če želiš da je preliv tekoč, pa enostavno narediš tortico brez lukenj in ko že odrežeš kos tortice preliv preliješ čez 🙂

  29. Deja says:

    Pozdrav! Rada bi naredila tole torto, nimam pa sladke smetane. Mislite, da bi uspelo če jo nadomestim s kislo smetano in par žlic mleka?

    • midva says:

      Živijo, Deja!
      Lahko jo nadomestiš le s kislo smetano, ni treba dodajati mleka. Dodaj pa malce več sladkorja. Sicer krema ne bo tako puhasta, bo pa vseeno okusna.
      LP, Midva 🙂

  30. Almira says:

    Pozdravljena!

    Jutri bom delala to torto in vidim, da je blo že govora o želatini v prahu, pa vendar, da bom 100%… Imam želatino fix od drOetkerja 20g. A bo zadostovala ena vrečka?? To pa primešam direkt v kremo, ane? Hvala za superrrr recepte. Lp.

    • pizmur says:

      Pozdravljena Almira! Ena vrečka ne bo dovolj, rabiš 2. In če uporabiš želatino fix bodi pozorna, da najprej v kremo vmešaš želatino in šele nato sladkor, ker drugače se ti krema ne bo strdila. Lp, Midva

      • Almira says:

        Hvala za hiter odgovor 🙂

        Evo imam dve želatini… Dobro, da ste mi napisali, da pazim pri sladkorju, ker verjetno ne bi 🙂

        Evo počasi začenjam, hihih.
        Hvala še enkrat. Lep dan!

  31. Nuša says:

    Živjo!

    Zanima me, ali bi mogoče lahko namesto gozdnih sadežev uporabila tekočo čokolado, če le ta nebi bila vroča?
    Pomoje bi bil okus tudi dober, kaj mislite?

    Hvala za odgovor in lep pozdrav!

    • midva says:

      Živijo, Nuša!

      Luknjice lahko zapolniš s tekočo čokolado, le zmešaj jo z dovolj sladke smetane, da se ne strdi, ko je hladna.
      Glede na ostale sestavine misliva, da bi nastala okusna kombinacija.
      Poskusi in poročaj 😉

      LP, Midva

  32. Nusa says:

    Zivjo. Evo.. po 20 minutah ugotovila, da mislim da sem ga malo polomila. Sele zdaj sem namrec ugotovila da sem dala en jogurt premalo..

    Mislita da nebo uzitno? Imam kaj za naredit?
    Krema se ze lepo trdi.

  33. Laura says:

    Pozdravljena,
    zanima me kako bi bilo mogoce narediti tako izvedbo torto ampak cokoladnega okusa.? tekocina v posodicah in ostalo. je mogoce? lahko kombinacija bele in temne…..

    • midva says:

      Zdravo Laura!
      Seveda bi šlo, božični jogurt zamenjaj za vanilijevega ali čokoladnega. V jamice pa naliješ belo ali temno čokolado, ki je stopljena v sladki smetan. Obvezno pa mora biti stopljena čokolada dobro ohlajena preden jo naliješ v jamice. Lp, Midva

  34. Petra says:

    En lep pozdrav….mene pa zanima, če sta poizkusila že Lchf varianto te tortice???
    Sladkor zamenjam s sladilom in moko z eno Lchf moko (po vajino katera bi bila najboljša?? )
    Hvala in en Lchf pozdrav ….
    Petra

  35. Valentina says:

    Ziujo!!
    Tole kremico bi naredila v malo drugacni obliki. Zanima me koliko sestavin za kremo cca bi rabila da napolnim kozarcke volumna 1dl…
    Hvala za hiter odgovor😀

  36. Tea says:

    Mene zanima kakšne liste si uporabila za dekoracijo.

  37. bisa says:

    Živjo.
    Zanima me, če lahko jogurt nadomestim s skuto.

  1. January 9, 2016

    […] je v decembru božična jogurtova torta požela čudovit uspeh, sva se odločila, da za sladek začetek leta narediva lažjo izvedenko brez […]

  2. December 15, 2016

    […] sva se preko jelenjih vez uspela dokopati do recepta za Božičkov najljubši posladek – božično jogurtovo torto. Da sva se tudi letos dokopala do zadnjega recepta, sva morala uporabiti cel spekter […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *