Puding kozarčki z jagodičevjem in kosmiči
Brez dodanega sladkorja
V kozarčke natlačene sladice često nastanejo zaradi nenadne želje po sladkem, saj so pripravljene hitro in enostavno. Tako impulzivno sladkanje pa običajno s seboj povabi tudi neželeno slabo vest.
Ti kozarčki navdušujejo z nežno vanilijevo kremo na osnovi pudinga, svežim sadjem in odličnim mueslijem.
Za te kozarčke lahko že vnaprej sporočiš slabi vesti, da nima pri tebi kaj iskati, saj danes sladkaš z izdelki Dr. Oetker Sweet Zero.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Dr. Oetker.
Recept
Sestavine:
400 ml mleka
1 vrečka pudinga Dr. Oetker Sweet zero vanilija
200 ml sladke smetane
1 vrečka Dr. Oetker Sweet zero vanilin sladkor
200 g Dr. Oetker vitalis kosmičev
125 g svežih malin in borovnic
Postopek
Video
Pripravo si lahko ogledaš tudi v pričujočem videu:
Krema:
- V kozico zlij 300 ml mleka in ga zavri.
- V manjši posodici z metlico zmešaj 100 ml mleka in eno vrečko vanilijevega pudinga.
- Pudingovo zmes vlij v vrelo mleko in nad ognjem mešaj, da se puding zgosti.
- Odstavi ga z ognja in ga tesno pokrij s prozorno folijo za živila – ta se mora prilepiti na površino pudinga.
- Puding ohladi na sobno temperaturo.
- V posodo vlij 200 ml sladke smetane in stresi vrečko vanilijevega sladkorja.
- Smetano premlati v stepeno smetano.
- Ohlajen puding temeljito električno premešaj, nato ga s zmešaj s stepeno smetano.
Gradnja parfaita:
- Kremo natlači v dresirno vrečko in je malo nabrizgaj v ličen kozarček.
- V kozarec stresi 2-3 žlice mueslija in dodaj manjšo pest balin in borovnic.
- Parfait zakjuči z drugo plastjo kreme.
- Okrasi ga z jagodičevjem in mueslijem.