Ameriški piškoti s čokoladnimi koščki
Ploščata klasika
Ameriški piškoti so dobro znana poslastica, ki obenem ponuja obilo hrustljavosti z zlatorumeno zapečeno skorjico ter mehko in prjietno žvečljivo sredico. Vmes nasuj še celo trumo čokoladnih kapljic, pa bo vsak ugriz nasmeška vreden.
Močno priporočava, da se oborožiš s prijatelji in svojci, ko jih pečeš, sicer se zna zgoditi, da jih pomlatiš kar v solo izvedbi.
Video
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik oglasa: Dr. Oetker d.o.o.
Recept za 20 piškotov
Sestavine:
40 g masla sobne temperature
100 g sladkorja
100 g rjavega sladkorja
1 vrečka Dr. Oetker vanilin sladkorja
1 žličko Dr. Oetker vanilijeve arome
1 jajce velikosti L
200 g moke
0,5 žličke Dr. Oetker sode bikarbone
0,5 žličke Dr. Oetker pecilnega praška
0,5 žličke soli
150 g Dr. Oetker čokoladnih kapljic
Postopek
Priprava testa:
- V posodi zmešaj 40 g masla sobne temperature, 100 g sladkorja, 100 g rjavega sladkorja in vrečko vanilin sladkorja.
- Dodaj žličko vanilijeve arome in jajce.
- Vse skupaj dodobra zmiksaj.
- V drugi posodi zmešaj 200 g moke ter po pol žličke sode bikarbone, pecilnega praška in soli.
- Suhe sestavine električno primešaj k mokrim.
- Na koncu s spatulo v piškotno maso vmešaj še čokoladne kapljice.
- Zmes pokrij in postavi v hladilnik za 30 minut.
Oblikovanje in peka:
- Pečico segrej na 190 ºC.
- Iz ohlajene zmesi z dlanmi oblikuj 20 približno enako velikih kroglic.
- Razporedi jih po pekaču, ki je prekrit z listom peki papirja.
- Pekač porini v ogreto pečico.
- Piškote peci 9 – 10 minut pri 190 ºC.
- Priporočava, da se držiš časa peke – takoj iz pečice bodo piškoti na sredini izgledali, kot da še niso pečeni, a bo ravno to po ohladitvi dalo tisto prijetno žvečljivo teksturo. Čas peke lahko seveda podaljšaš, a bodo piškoti zaradi tega malce trši in bolj hrustljavi.