Velikonočni sladki kruhki s skuto
Pocukrane kugle za vuzem!
Nabor kulinaričnih velikonočnosti je nadvse bogat, v njem pa je moč najti tudi take dobrote, kot so tile enostavni kruhki.
Njihova prednost je, da so priročnejši od večjih prazničnih peciv, kar omogoča večopravilnost. V eni šapi lahko držiš tale kruhek, z drugo pa režeš šunko, barvaš pirhe, kradeš potico ali kako drugače mešaš velikonočne štrene.
Pazi le, da pravočasno pograbiš svojega, preden ti ga sune kdo od bližnjih!



Video
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik oglasa: Dr. Oetker d.o.o.
Recept
Testo:
500 g bele pšenične moke
100 g sladkorja
1 vrečka Dr. Oetker vanilin sladkorja
1 vrečka Dr. Oetker suhega kvasa
40 g masla
40 g olja
200 ml toplega mleka
200 g skute
1 jajce
lupinica 1 limone
1 ščepec soli
Premaz:
1 jajce
2 žlici mleka
Posip:
Dr. Oetker mandljevi lističi
Postopek
Testo:
- V posodo kuhinjskega robota nameči vse sestavine za testo.
- Vse skupaj zmešaj, nato pa dobro pregneti v voljno in prožno testo, ki pride precej lepljivo.
- Testo z robotom gneti 10 minut, na roke pa skoraj dvakrat dlje.
- Posodo pokrij in jo postavi na toplo, da testo vzhaja do dvojne prostornine – približno eno uro.
Oblikovanje in peka:
- Testo zvrni na pult in ga razdeli na 8 enakih kosov.
- Vsak kos oblikuj z dlanmi v kroglico z gladko površino.
- Na pladenj za peko postavi list papirja za peko, po njem pa razporedi testene kroglice.
- Pladenj pokrij s krpo in ga pusti pol ure pri miru.
- Vzhajane bombice premaži z mešanico jajca in dveh žlic mleka.
- V vsako bombetko z britvico ali izjemno ostrim nožem zareži velik in globok križ.
- Po njih posuj mandljeve lističe.
- Kruhke peci 15–20 minut pri 180 ºC.
- Po peki naj se ohladijo na pladnju.











