Zamrznjen jogurt
Surfanje po vročinskem valu s sladkim nasmeškom
Letošnje poletje pa nam daje vetra. Vročinski valovi pridno sledijo eden drugemu, vmes pa plujemo po temperaturni plimi.
Tisti bolj optimistične sorte sončeve napade veselo izkoriščamo za lizanje ledenih slaščic.
Da pa z jezikom ne opletamo le okoli sladoleda, si brž pripravimo domač zamrznjen jogurt, ki velja za lažjo in še bolj osvežilno zoperstavitev visokim temperaturam. Zanj ne potrebujemo posebne naprave ali obilnih izkušenj, le dobre sestavine in dobršno mero sladkosnednosti.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Recept je nastal za revijo Odprta kuhinja.
Recept
Sestavine:
400 g sladke smetane
200 g grškega jogurta
100 g sladkorja
1 vrečka vanilin sladkorja
sveže jagodičevje
Postopek
Priprava:
- Vse naštete sestavine stresemo v posodo in jih miksamo toliko časa, da zmes ravno začne postajati čvrsta.
- Zmes vlijemo v 3 – 4 plastične posode in jih postavimo v zamrzovalnik za vsaj 4 ure.
- Zamrznjen jogurt spravimo iz posod in ga narežemo na kocke.
- Namig: namesto posod uporabimo silikonske modelčke za led, s čimer zamrznjen jogurt lažje zbezamo na plano.
- Kocke zamrznjenega jogurta namečemo v multipraktik ali blender, nato jih zmešamo v gladko zmes.
- Zamrznjen jogurt nabrizgamo v ohlajene kozarce s pomočjo dresirne vrečke.
- Po kupčkih ledenega deserta potresemo še pest svežega jagodičevja.