Vitalis ovsena kaša z malinovim prelivom
Instant potešitev
Najboljši zajtrki in večerje niso le slastni in hranilni, temveč tudi hitro pripravljeni. Z nekajminutnim ležernim delom si lahko zakuhaš topel posladek – Vitalis ovseno kašo z gozdnimi sadeži in malinovim prelivom.
Da malo hrustne, pa še prgišče mandljevih lističev povrh.
Video
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Dr. Oetker.
Recept za dva
Kaša:
100 g Dr. Oetker Vitalis ovsene kaše z gozdnimi sadeži
350 ml mleka
Malinov preliv:
150 g zamrznjenih malin
1 žlica Dr. Oetker Sladkega prahu
Ostalo:
Dr. Oetker mandljevi lističi
borovnice
jagode
Postopek
Malinov preliv:
- V kozico stresi 150 g zamrznjenih malin in žlico sladkega prahu.
- Kuhaj, da se maline zmehčajo, nato jih fino spasiraj.
Kaša:
- V kozico zlij 320 ml mleka in 100 g Vitalis ovsene kaše.
- Segrevaj do vrelišča, nato pa ogenj zmanjšaj, kašo pa z metlico mešaj, da se zgosti.
Postrežba:
- Kašo razdeli v dve posodici, v vsako razdeli nekaj borovnic in jagod, po vrhu pa potresi mandljeve lističe.
- Na koncu po kaši prelij še malinov preliv.
- Dober tek!