Avokadov mousse
Ho ho ho, še 11 dni!
Praznično vzdušje nas v decembru pogosto prepriča v to, da svoje jedi oblečemo pražnje. Zakaj bi za zajtrk ob jajca vrgli dolgočasno narezan avokado, če pa lahko krade poglede v obliki nežnega moussa s hrustljavimi kockami slanine?
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Sestavine:
1 večji zrel avokado
sok pol limone
250 g maskarponeja
2 lista želatine
100 g slanine v kosu
sol
poper
kruh
Naročnik recepta je Mercator, s klikom na sestavino pa odsurfaš v njihovo spletno trgovino.
Postopek
- Avokado razpolovi in odstrani njegovo gromozansko jedrce. Z žlico izdolbi njegovo meso, ki ga spasiraš skupaj z limoninim sokom.
- K avokadovemu pireju primešaj še maskarpone. Soli in popraj po okusu.
- Želatino namoči v hladni vodi in počakaj, da nabrekne. Ožemi jo in raztopi v kozici nad nizkim ognjem. Ko se popolnoma raztopi, jo električno vmešaj v mousse.
- Dobljen mousse natlači v dresirno vrečko in ga nabrizgaj v kozarčke. Le-te pospravi v hladilnik, da se mousse učvrsti.
Slanino nareži na enakomerne kocke in jih v ponvi zlatorjavo popeci.
Ko na mizo skotališ kozarček s kremnim avokadovim moussem, nanj stresi še ščepec slanine, zraven pa postrezi opečen kruh.
Kozarček avokadovega moussa se odlično prileže jajcem vseh oblik.
Kremen tek!
Ne pozabi, več o najinih kulinaričnih podvigih si lahko ogledaš na Tjašinem Instagram profilu: KLIK!