Božični pasji piškoti
Čez pičlih 9 dni bo belobradi dobrodušnež tu!
Da na božični večer ni deležen trme in užaljenosti s strani severnih jelenov, mora Božiček skozi celo leto skrbeti za svoj vozni park. Svoje jelenčke najuspešneje pocrklja z imenitnimi piškoti z jabolčno čežano.
Rogovi in kopita niso pogoj za uživanje v teh keksih, dovolj je le, da imaš smrček in rep, s katerim prijazno mahaš.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Za kupček piškotov potrebuješ:
350 g polnozrnate pšenične moke
100 g jabolčne čežane
1 jajce
1 dl vode
1 žlička pecilnega praška
1 žlica medu
Naročnik recepta je Mercator, s klikom na sestavino pa odsurfaš v njihovo spletno trgovino.
Postopek
- Moko in pecilni prašek zmešaj posebej, nato ju primešaj k ostalim sestavinam.
- Vse skupaj divje zmešaj in če se ti zdi testo preveč lepljivo, dodaj malo moke.
- Testo zavij v folijo za živila in ga za 1 uro pospravi v hladilnik.
- Ko si testo odpočije, ga razvaljaj do debeline približno 3-4 mm in iz njega s pasjimi modelčki izreži piškote.
- Razporedi jih po pekaču, prekritem s papirjem za peko.
- Pečico prepričaj, da se obrne na 170 ºC in ji za 20-30 minut prepusti piškote v varstvo.
Ti piškoti so super ideja, kaj pod božično drevesce postaviti za naše kosmatinčke.
Ne pozabi, več o najinih kulinaričnih podvigih si lahko ogledaš na Tjašinem Instagram profilu: KLIK!