Solata z lečo, špinačo in paradižniki
Pisana solata, ravno prav bogata!
Solata je lahko odlično in lahko kosilo, ki te napolni z energijo in te ne pusti z obteženim želodcem.
Taka je tudi ta solata, ki je polna hranil in vitaminov, zaradi leče in jajca v njej pa o lakoti ne bo ne duha ne sluha.
Midva si jo pogosto pripraviva in odneseva s seboj v službo.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Sestavine:
200 g zelene leče
250 g češnjevih paradižnikov
2 pesti špinače
2 jajci
2 žlici mešanice semen
balzamični kis
sončnično olje
sol
poper
Naročnik recepta je Mercator, s klikom na sestavino pa odsurfaš v njihovo spletno trgovino.
Postopek
- Lečo skuhaj v soljeni vodi po navodilih z embalaže.
- Jajca trdo skuhaj – položi jih v vrelo vodo in kuhaj 8-10 minut.
- Špinačo operi in jo stresi v skledo.
- Lečo ohladi in tudi njo stresi v skledo.
- Češnjeve paradižnike operi in jih razpolovi, nato jih dodaj v solato.
- Solati dodaj semena ter jo po okusu začini s kisom in oljem ter soljo. Pomešaj jo.
- Na vrh solate postavi razpolovljeno jajce in ga posoli in popopraj.
Solatni tek!