Bučkini rezanci z gamberi
Velik kup, malo kalorij
Ko pritisne huda vročina, si nihče ne želi obilnega in težkega kosila, ki te zacementira za preostanek dneva. V takih dolgih poletnih popoldnevih se odlično prileže okusen kup rezancev z gamberi, če pa namesto njih uporabiš bučkine rezance, se odrešiš še levjega deleža kalorij.
Tale atraktivna in nadvse okusna jed obkljuka praktično vse točke na seznamu željenih lastnosti idelanega poletnega kosila. Je hitra in lahka, sveža in sezonska, pikantna in morska.
Sestavine za 2 osebi:
3 bučke
250 g gamberov
pol čilija
5 strokov česna
peteršilj
oljčno olje
limona
sol
Bučke s spiralnim rezalnikom ali podobnim zabavnim pripomočkom nareži na tanke špagete. Kozice splakni in jim odstrani črevo.
Česen in čili nasekljaj; pri slednjem naj nastopi previdnost, da si ga pomotoma ne naneseš po celem obrazu.
V ponev vlij malo oljčnega olja in na njemu popraži česen in čili. Takoj, ko česen zadiši, v ponev vrzi še kozice in jih posoli. Dobro premešaj in ponev pokrij, nato pa praži 5 minut.
Ponev odkrij in gambere razveseli z bučkinimi špageti. Praži dve minuti.
Pri serviranju na rezance nameči nasekljan peteršilj in jih pokapljaj z limoninim sokom.
Ti hrustljavi špagetki in slastne kozice osvežijo še tako soparen dan, zaradi rekordno nizke vsebnosti kalorij pa se dobremu počutju veselo pridruži tudi mirna vest.