Solata s kuhanim piščancem
Piščanček v pisani družbi
Se ti danes lušta nekaj lahkega in hitro pripravljenega? Te v hladilniku že nestrpno čakajo prsi, poprej skuhane v slastni župi?
Če je temu tako, potem si hitro prisolataj pisano gnezdo, polno sočnega piščanca, aromatičnih gobic, sira in orehov.
Pripravlja se prava parada sledečih sestavin:
piščančje prsi iz piščančje juhe
kupček mešane solate (motovilec, berivka, radič)
1 manjši korenček
pest pekan orehov
6 češnjevih paradižnikov
pest ribanega sira
1 vejica rožmarina
5 svežih šampinjonov
Za osvežilni preliv pa nagrabi:
1 lonček lahkega jogurta
2 stroka česna
šopek peteršilja
2 žlici limoninega soka
Solato in paradižnike operi, korenček pa ostrgaj. Izberi simpatičen krožnik, nato pa vanj natlači solato, katero posoliš in premešaš, nato pa prekriješ s polovicami paradižnika in z natrganimi prsmi. Slednje lahko uporabiš hladne, ali pa jih za obogaten okus na hitro popečeš na malo olivnega olja. V vsakem primeru imaš opravka z neverjetno rahlim mesom, ki razpade že, če ga grdo pogledaš.
Hitro solatko obogati še s tankimi rezanci iz korenja.
Medtem, ko solata mirno čaka na nove prišleke, nareži šampinjone in jih skupaj z rožmarinom popeci na malo olivnega olja ali masla.
Še vroče gobančke stresi na solatno grmado, čez pa frcni nariban sir in nameči pekan orehe.
Kot da cel pisani kup še ni dovolj sočen, se loti še preliva. Česen in peteršilj na drobno nasekljaj nato pa ju pošlji v jogurtovo kopel. Prelivu dodaj še ščepec soli in ga veselo pošpricaj po solati.
Tale hudomušen obrok je hitro pripravljen in lahek, a vseeno bogat.