Spomladanska solata z jagodami
Pomladna solata, ki te pomladi
Da tlačimo sadje v slano solato, je vsakdanja stvar – navsezadnje so paradižniki redni gostje solatnih skled. Bolj redko se med solatnim zelenjem znajdejo jagode, ki pa se tam počutijo odlično.
V tej solatki se poleg jagod in spomladanske solate skrivajo sesekljani pekan orehi, beli sir in močan sladko-kisel preliv iz balzamičnega kisa in medu.
Še stepli se bodo zanjo.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Recept je nastal za revijo Odprta kuhinja.
Recept
Solata:
100 g mešane spomladanske listnate solate
200 g jagod
2 pesti pekan orehov
100 g belega sira
Preliv:
60 ml temnega balzamičnega kisa
3 žlice oljčnega olja
1,5 žlice medu
0,5 žličke gorčice
0,5 žličke soli
1 ščepec popra
Postopek
Solata:
- Mešano spomladansko solato splaknemo in osušimo.
- Jagodam odsekamo frizuro in jih narežemo na rezine
- V lično skledo natlačimo solato, po njej pa razporedimo jagode, orehe in na kocke narezan beli sir.
Preliv:
- V skodelico vlijemo in stresemo balzamični kis, oljčno olje, med, gorčico, sol in poper.
- Sestavine z metlico dobro premešamo, da dobimo homogeno emulzijo.
- Preliv prelijemo po solati tik pred postrežbo.