Piščančja župca z bučkinimi rezanci

Strah in trepet vsakega prehlada

 

V teh hladnih dneh nesramno nagaja prav nemaren nepridiprav – prehlad. Ta nebodigatreba te napade ravno takrat, ko je najbolj nezaželen.

kurja juhca-4
Čas je, da se smrkavemu nadležnežu dokončno upreš! Hitro zakuhaj piščančjo juho in pošlji prehlad rakom žvižgat!

kurja juhca-3
V pisker bomo natlačili:
piščanje prsi s kostjo in kožo
1 čebulo
1 manjši por
2 stroka česna
5 manjših korenčkov
0,5 manjše kolerabe
1 snop peteršilja
1 peteršiljev koren
1 steblo zelene
1 lovorjev list
2 cveta cvetače
ščepec popra v zrnu
sol

Običajne jušne testenine lahko zamenjaš z okusnimi rezanci iz bučke.

Midva sva za pripravo piščančje juhe uporabila prsi, ker jih lahko potem uporabiva za druge jedi. Namesto njih pa lahko uporabiš katero drugo piščančje ali kokošje meso.

kurja juhca-1
Tehnika priprave perutninskega zvarka je nadvse preprosta.
Čebulo olupi, jo presekaj na pol in obe polovici na suho opeci na prerezanih ploskvah. Piščančje prsi položi v lonec. Peteršilj, por, cvetačo, koren peteršilja in zeleno operi ter prav tako zatlači v pisker.
Kolerabo olupi, korenje pa ostrgaj, nato pa oba nareži in vrzi v lonec. V kotel frcni še poper, oba stroka česna in lovorjev list.
Žejne sestavine urno zalij s približno 3 litri vode, nato pa prični s kuho. Midva sva malce goljufala in uporabila AMC Secuquick (pokrovka za kuhanje pod pritiskom – ekonom lonec) in juho zakuhala v 20 minutah. Pri kuhi po polžje pa juho zavri, nato pa počasi kuhaj še vsaj dobro uro.
Ko je kuha zjuhana, iz nje poberi korenje, kolerabo in cvetačo, ostalo zelenjavo pa zavrzi. Nežno skuhanim prsim odstrani kožo in kosti ter jih prihrani za prihodnjo poslastico.

kurja juhca-6
Še malo, pa bo na vrsti veselo srkanje! Juho precedi čez gosto cedilo, jo posoli po okusu, nato pa v njej zakuhaj na tanke rezance narezano bučko.

kurja juhca-5
Z vsako žlico, ki jo poneseš v usta, začutiš, kako te zlagoma zapušča prehlad. Kar naj spoka!

kurja juhca-2
Topel tek!

One comment

Leave a Reply