Solata s čičerikinimi casareccami in bučnim pestom
Če se ti ob imenu zaplete jezik, ga pomoči v to slastno solato
Dobra solata se ponaša z raznolikimi teksturami, izrazito svežino in okusi, ki tudi pri nizki temperaturi očarajo brbončice.
V tole skledo sva midva vključila prav vse našteto – osnova so na ugriz prijetne Barilla čičerikine casarecce, na fronti okusov se na vse kriplje bori udaren bučni pesto, divjo druščino pa zaključi kepa zrnatega sira.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Sestavine za solato:
250 g Barilla casarecce iz čičerike
250 g češnjevih paradižnikov
3 žlice jabolčnega kisa
3 manjše zelene paprike
2 mladi čebuli
Bučni pesto:
1 dl bučnega olja
200 g bučničnih semen
sol
Za povrh:
zrnati sir (cottage cheese)
Naročnik recepta je Mercator, s klikom na sestavino pa odsurfaš v njihovo spletno trgovino.
Postopek
Priprava:
Bučni pesto:
- Pečico segrej na 170 °C in vanjo za 7 minut postavi gola bučnična semena, razporejena po pekaču.
- S sekljalnikom jih zmiksaj do drobnega.
- Primešaj bučno olje in soli po okusu.
Solata:
- Casarecce skuhaj po navodilih z embalaže.
- Ko se skuhajo, jih pusti v cedilu, da se odcedijo.
- Češnjevce nareži na četrtine, paprike pa na kose, enako velike paradižnikom.
- Mlado čebulo nareži na tanke kolobarčke.
- V večji skledi zmešaj casarecce, paradižnik, papriko in mlado čebulo.
- Dobljeno zmešnjavo prelij s kisom in slastnim bučnim pestom.Uporabi le tri žlice pesta, ostalo pa stlači v lonček in postavi v hladilnik.
- Vse skupaj še enkrat premešaj, nato pa postavi na hladno.
Pred postrežbo na vrh solatnega krožnika postavi še kepo zrnatega sira in ga prelij z bučnim pestom.
Solatni tek!
Ne pozabi, več o najinih kulinaričnih podvigih si lahko ogledaš na Tjašinem Instagram profilu: KLIK!