Malinova marmelada z vanilijo
Brez primere za palačinke
Pri nas doma je peka palačink vedno pravcati dogodek. To se peče, maže, zvija in žveči, dokler nismo vsi popacani in nabasani.
Če želiš svoje palačinke spraviti na najvišjo raven, potem ni druge, kot da jim primažeš eno sadno klofuto v obliki domače malinove marmelade.
Da ohrani marmelada bogat okus po malinah, pa uporabi Gelfix v razmerju 2:1, da vanjo stlačiš več malin in manj sladkorja.
Video
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Dr. Oetker.
Recept za 4 kozarce
Sestavine:
1250 g svežih ali zamrznjenih malin
500 g sladkorja
1 vrečka Dr. Oetker Gelfix Extra 2:1
2 žlici sladkorja
1 strok Dr. Oetker vanilije
Postopek
Priprava:
- V posodici zmešaj Gelfix in 2 žlici sladkorja.
- V velik lonec stresi 1250 g malin in dodaj mešanico Gelfixa in sladkorja.
- Strok vanilije po dolgem razpolovi, iz obeh polovic pa postrgaj semena.
- Tako semena kot strok vanilije vrzi k malinam.
- Maline segrej do vrenja, da se zmehčajo, nato dodaj 500 g sladkorja.
- Premešaj in kuhaj 3 minute.
- Iz lonca odstrani strok vanilije, nato vse skupaj spasiraj v marmelado.
- Še vročo marmelado natoči v sterilne kozarce in jih tesno zapri.
- Kozarce obrni, jih pokrij s krpo in jih pusti na pultu čez noč.