Snickers mousse torta brez peke
Nova težkokategornica
Pred kratkim sva ustvarila Bounty mousse torto, ki je požela buren odziv. Med čokoladicami pa za kralja velja Snickers, zato je že skrajni čas, da mu posvetiva eno pošteno torto.
V lovu na pravi okus sva vkup vrgla kremi iz karamele in turškega medu, plast karamele in obilje arašidov pa poskrbijo, da ni dvoma, za katero tortico gre. Zaradi piškotnega dna pa je danes pečica na dopustu.
Levji delež kuhinjskega dela zadnje čase opravi najin zvesti Bosch OptiMUM. Pri stepanju smetane nama je prijazno pomagal s primernim programom.
Ker sva midva nad tem univerzalnim aparatom močno navdušena in ker res olajša delo tako lenim kot marljivim gospodinjam, sva ti zrihtala najino osebno kodo, ki ti prinaša 15 % popust pri njegovem spletnem nakupu, in sicer na povezavi:
https://www.mimovrste.com/kuhinjski-roboti/bosch-univerzalni-kuhinjski-robot-mum9bx5s22. Ko z nakupom zaključiš, v polje za vnos kode vnesi naslednje geslo: OPTIMUM15. Popust lahko izkoristiš od 15.11. do 31.12.2017, velja pa le ob spletnem nakupu in točno za ta model s tehtnico.
V piškotno dno natlači:
150 g maslenih piškotov petit beurre
80 g masla
Mehka karamela vsebuje:
100 g mehkih karamelnih bombonov
4 žlice sladke smetane
V prvi kremi se skriva:
400 ml sladke smetane
150 g turškega medu (midva sva uporabila takega z arašidi)
4 listi želatine
Druga krema sestoji iz:
150 g mehkih karamelnih bombonov
400 ml sladke smetane
4 listi želatine
Čokoladna frizura vsebuje:
200 g mlečne čokolade
50 ml sladke smetane
nesoljeni praženi arašidi
Naštete sestavine so namenjene torti s premerom 20 cm. Če uporabljaš pekač drugačne velikosti ali oblike, lahko sestavine preračunaš s priročnim Tortopretvornikom.
[adinserter block=”1″]
Piškotno dno:
Piškote zmelji in jih prelij ter pomešaj s stopljenim maslom. Na podstavek za torto postavi tortni obroč in ob njegovo dno potisni piškote. Razporejeni naj bodo enakomerno.
Karamelna plast:
V karamelni plasti in karamelni kremi lahko uporabiš doma narejeno karamelo, če imaš čas in voljo. Midva nisva imela ne enega ne drugega, zato sva uporabila mehke karamelne bombone.
Bombonom dodaj štiri žlice sladke smetane in jih s kozico pristavi na srednji ogenj. Ko se raztopijo, dobljeno karamelno zmes zlij na piškotno dno. Pazi, da je ne naneseš povsem do roba, saj bo drugače tekla ven in ti pokvarila izgled tortice.
Krema iz turškega medu:
Turški med nalomi v kozico in ga skupaj s 100 ml sladke smetano raztopi nad srednjim ognjem. Ko se turški med povsem raztopi, k njemu vrzi še namočene in ožete liste želatine. Nad ognjem mešaj, dokler se želatina popolnoma ne raztopi.
Preostalih 300 ml sladke smetane prebutaj do čvrstega, nakar k njej primešaš malce skoraj ohlajeno zmes iz turškega medu.
Kremo enakomerno nanesi na karamelno plast nastajajoče torte, ki jo nato postaviš na hladno.
Krema iz karamele:
Mehke karamelne bombone utopi v 50 ml sladke smetane, nakar jih segrevaš, dokler se ne raztopijo. Dodaj namočene in ožete liste želatine ter mešaj, dokler se povsem ne razpustijo.
Preostalih 350 ml sladke smetane pretepi do stepene smetane, nato k njej nežno vmešaj malce ohlajeno karamelno zmes.
Dobljeno slastno kremo nanesi na kremo iz turškega medu, nadebudno tortico pa brž pospravi nazaj v hladilnik.
Čokoladni preliv:
Torto je potrebno še zaključiti in tega se loti s topljenjem mlečne čokolade v sladki smetani. Dobljeno čokoladno zmes malce ohladi, nato z njo prelij zadnjo kremo, ko je torta še v obodu. Po vrhu potresi nesoljene pražene arašide.
Od torte se zdaj poslovi za vsaj 6 ur, še bolje pa če čakanje nanjo kar prespiš.
Hitro stisni eno fotko novonastale tortice, saj bo že čez nekaj trenutkov od nje ostalo bore malo.
Slastni tek!
Zivijo, Vidva! Priznam; zelooo dosti receptov probam in … absolutna zmaga! Me pa zanima, katere karamelne bonbone sta vzela za to slastno torto? 🙂
Z lepimi pozdravi 😉
Pozdravljena Melita!
Uporabila sva mehke karamelne bombone Werters original. Lp, Midva:)
Zivjo, kje sta kupila turski med?
Sabina v Mercatorju pri sladkarijah ga imajo zraven čokoladic (Kinder, Snickers…). Lp, Midva;)
ce ne dobim turskega medu, kaj lahko dam v smetano morda stopljeno cokolado in mlete araside ali araside in med. zaenkrat nisem dobila turskega medu. torto moram narediti jutri popoldan in ne vem ce mi bo uspelo iti v tavelik mercator.
Maja lahko zammenjaš s čimerkoli od tega, kar si naštela. Vendar končni okus ne bo isti. Lp, Midva:)
zdravo!
mene pa zanima kakšen premer torte je
Tina, 20.
Dobra torta
zdravo! imam model s premerom 28cm, samo hočem da pride bolj nižja.. naj uporabim sestavine za 26cm premera? hvala in lp
Zdravo Lella, lahko 26. Lp, Midva:)
Živjo vi2! V kateremu Mercatorju pa? V Šiški so namreč rekli, da ga že pol leta nimajo. Ga imajo še kje drugje?
Zanimivo. Midva sva ga kupila v Mercatorju na Šmartinki in v Mercatorju na Rudniku. Glede na to, da je v šiški največja Mercatorjeva trgovina zelo čudno da ga nimajo. Lp, Midva 🙂
Se strinjam. So mi rekli, da ga imajo samo v sezoni. Me je pa prodajalka napotila k helvi (tudi neka turška arašidova zadeva), pa je cisto fajn ratalo 😊 Lp
Zdravo! Zgleda super recept, probam v petek. Zanima me, ce je treba sestavine (cokolado, turski med, karamlene bonbone) segrevati nad paro? Hvala! 🙂
Zdravo Eva! Lahko raztopiš tudi nad zelo nizkim ognjem. Lp, Midva
Pozdravljena “Midva”
Veliko vajinih receptov je že bilo pri nas na preizkušnji in vsi so top. Sedaj je na vrsti Snickers😀. A bi bilo vredu, če bi ti dve kremi kombinirala s čokoladnim biskvitom? Lp in ostanita še nalrej top😉
Lp, Petra
Živijo, Petra.
S čokoladnim biskvitom bi bila ta torta super 🙂
Veselo peko!
Zanima me ce je mozno torto obleci v ticino ali se bo sesedla?
Barbara,
če jo oblečeš v tičino, ne bi smela imeti težav. Je dovolj čvrsta tale tortica.
LP, Midva
Fantastična je. Dobila je veliko pohval in definitivno bo še kdaj na jedilniku.
Pozdravljeni, za koliko oseb je takšna torta?
hvala lp
Za približno 12 kosov.
Lp, Midva
Pozdravljena,
zelo zelo dobra torta. Zanima pa me zakaj je po vajinem mnenju karamelna plast stekla ven, ko sem odstranila obroc in acetatno folijo. Torta je bila ves cas v hladilniku…. Lp, Anja
Anja,
verjetno so bili karamaelni bomboni drugačni (midva uporabljava Werther’s mehke karamelne bombone)
Živijo, če torto naredim v petek,bi zdržala do nedelje popoldne? Hvala 😊
Barbara,
seveda bi, tudi v ponedeljek bi bila še dobra.
Pozdravljena!
S čim lahko nadomestim turški med? Namreč trenutno ga ne morem dobiti..
Živijo, Patricija.
Sicer okus ne bo isti, lahko v kremo dodaš čokolado in malo medu ter kak list želatine več.
Drugače pa res priporočava uporabo turškega medu 🙂
Kako preprečim da se piškotno dno prime na podlago?
Mirjam,
piškotno dno postavimo na kartonasto tortno podlago, na katerega pa se ne bi smelo prijeti.
zivjo, mene pa zanima ali lahko namesto mlečne čokolade v čokoladnem prelivu uporabim nutello? 🙂
Manja,
lahko, a se preliv ne bo tako lepo strdil.