Bounty mousse torta brez peke

Tropski premor

 

November je v polnem teku, kar pomeni, da brade in brki rastejo kot gobe po dežju. Pri vsesplošnem okosmatenju gre za osveščanje ljudstva o krutih moških boleznih, kot sta raka na modih in prostati.
Plemenitemu namenu navkljub pa si ne moreš kaj, da te ne bi bohotno dlačevje spomnilo, da je zima pred vrati. Vsekakor pa ne pomagajo tudi sivi, hladni in moreči dnevi. Zoprno vreme pa lahko hitro zavede tudi tvoje razpoloženje, ki se namršči in užaljeno pokvari.


Tako vsesplošno žalost ekspresno preseka ugriz v Bounty torto brez moke in peke, ki te začasno popelje v tropske kraje.


Že en sam kos spremeni meglo v topel sončen dan, poln vonja po morju, depresivno gola drevesa pa v palme, nasičene s kokosi.


Sponzor recepta je Mercator in klik na sestavino te odpelje naravnost do izdelka, ki sva ga uporabila.

V nepečenem tropskem biskvitu se skriva:
150 g nastrganega kokosa (kokosove moke)
150 g gostega kondenziranega mleka v tubi

Čokoladni mousse navdušuje zaradi:
400 ml sladke smetane
140 g temne čokolade
3 listi želatine

V belem kokosovem moussu je moč najti:
200 g bele čokolade s kokosom
400 ml sladke smetane
4 listi želatine

Že tako bohotno torto zaključi:
50 ml sladke smetane
200 g mlečne čokolade

Navedene sestavine tvorijo simpatično torto s premerom 20 cm. Če uporabljaš pekač drugačne velikosti ali oblike, lahko sestavine preračunaš s priročnim Tortopretvornikom.

Mudi se ti pobegniti v namišljene trope, zato nimaš časa za zamudno peko biskvita.
Pazi, da si zares priskrbiš pravo gosto kondenzirano mleko, ki je na voljo v tubi ali pločevinki, tekoče različice so neprimerne za tole podlago.
Nastrgan kokos in kondenzirano mleko enostavno zmešaj in potlači ob dno tortnega obroča, ki ga poprej po notranji strani obdaš z acetatno folijo. Tortna podlaga je tako nared!

Za temen čokoladni mousse najprej obračunaj s 300 ml sladke smetane, ki jo stepeš do stepene smetane. Preostalih 100 ml špricni v kozico in skupaj z nalomljeno čokolado segrevaj do žametne in homogene zmesi. Želatino namoči v hladni vodi; ko nabrekne, jo ožemi in vrzi v čokolado. Mešaj, da se povsem razpusti.
V ohlajeno čokoladno zmes s spatulo vmešaj še stepeno smetano.
Dobljeno zmes nežno nanesi na kokosovo podlago, nastajajočo torto pa pridno pospravi v hladinik, da se krema učvrsti.

Po enakem postopku se loti tudi kreme iz bele čokolade s kokosom, le da uporabiš 200 g čokolade in štiri liste želatine. Bela čokolada je bolj občutljiva na visoke temperature, zato priporočava budno spremljanje pri segrevanju.

Hladilnik že ljubosumno skriva tortico z obema moussoma, ti pa se loti še zadnje plasti sladke tropske iluzije.
Sladko smetano in nalomljeno mlečno čokolado segrevaj nad srednjim ognjem, da se čokolada povsem raztopi. Tudi tu previdnost nikakor ni odveč.
Dobljeno sladko zmes veselo nanesi na vrh torte, od katere se nato poslovi vsaj za 6 ur.


Brž zagrizi v kos torte in se prepusti zvokom bučanja valov ob snežno bel pesek ter prijetnega vreščanja papig.


Vsaj za 5 minut ti je uspelo pobegniti iz turobne sivine.

Tropski tek!

9 comments

  1. Anja says:

    Pozdravljena,
    mene pa zanima v katerem mercatorju se kupi to kondenzirano mleko ker ga v okolici kranj / skofja loka zal ne najdem 🙁 ali ga lahko s cim nadomestim in kaksen je postopek?
    Hvala vnaprej za odgovor

Leave a Reply