Ovsene ameriške palačinke
Neameriške palačinke
Palačinke so v najinem gospodinjstvu sveta jed. Že sama omemba teh slastnih frizbijev Blažu prikliče peno na usta. Če bi jih jedla tako pogosto, kot si jih želiva, bi se le še kotalila naokoli.
Nekje sva mogla najti kompromis med požrešnostjo in vnešenimi kalorijami in v tem duhu so nastale puhaste ovsene palačinke, v katerih vlogo glavnega oslajevalca prevzame banana, odvečne kalorije pa sva nadalje odstranila z odsotnostjo rumenjakov.
Nadev je seveda pomemben palačinkasti pajdaš in tokrat to vlogo prevzame sveže pripravljen preliv iz poljubnega sadja.
V petih palačinkah je moč najti:
4 beljaki
100 g ovsenih kosmičev
2 zreli srednje veliki banani
rastlinsko olje
Preliv:
poljubno sadje
sladilo po okusu
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
[adinserter block=”1″]
Postopek:
Beljake, ovsene kosmiče in razkosani banani zalučaj v blender ter obrni gumb. Vreščeče mešanje sestavin bo najverjetneje spodilo kužka iz kuhinje in vrglo slabšo polovico s stola po tleh, ampak na poti do palačink naj te nič ne zmoti.
Ko je masa homogena, počakaj 5 minut, da se kosmiči napojijo, vmes pa segrej ponev. Vanjo vlij malo olja in se veselo loti peke palačink. To je poseben obred, pri katerem že iz antičnih časov prvo palačinko vedno nekdo odtuji. Ostale pa le brani s kuhalnico in napadalno držo!
Gosto maso kar vlij v ponev, palačinke pa naj bodo v velikosti ameriških.
Ko so palačinke pečene in kradljivci palačink na spodobni razdalji, se loti priprave sadnega preliva. Zamrznjeno sadje stresi v kozico in ga na srednjem ognju segrevaj, dokler se ne zmehča. Midva sva tokrat uporabila višnje, odlično pa se obnese praktično vso jagodičevje.
Sadje s paličnim mešalnikom spretno spasiraj do živahnega pireja. Pusti, da nekajkrat zabrbota, nato mu dodaj sladilo po okusu in odstavi.
Palačinke nameči eno na drugo in jih prelije s sladko kislim pirejem. Sladki kupček je nared za požret’!
Palačinkast tek!
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.