Rulada z oreo piškoti in malinami
Stop! Čas je za rulado.
Ko se pomlad bliža poletju, se vedno bolj osredotočamo na omejitev vnosa kalorij za karseda vitko plažno postavo. Med omenjenim matranjem pa je potrebno vsake toliko presekati z bombastično sladico, kot je tale rulada z oreo piškoti in malinami.
Sočen kakavov biskvit je slasten oklep za polno kremo z OREO piškotnimi drobtinami in svežimi malinami.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Recept je nastal za revijo Odprta kuhinja.
Recept
Biskvit:
6 jajc velikosti L
50 g sladkorja
60 g moke
40 g grenkega kakava
5-6 žlic mleka
1 žlička pecilnega praška
Krema:
250 g maskarpone sira
3 žlice sladkorja v prahu
250 ml sladke smetane
140 g grobih oreo drobtin (crumbs)
Ostalo:
125 g malin
Postopek
Biskvit:
- Vsa jajca ubijemo in ločimo rumenjake od beljakov.
- Prve skupaj s sladkorjem penasto zmiksamo, druge pa premlatimo v čvrst sneg.
- K rumenjakom vmešmo mleko ter mešanico moke, kakava in pecilnega praška, na koncu pa še sneg iz beljakov.
- Na pladenj za peko postavimo peki papir in ga na tanko premažemo s stopljenim maslom.
- Po njemu razmažemo dobljeno zmešnjavo in jo za 10-15 minut porinemo v pečico, segreto na 180 ºC.
- Ko se biskvit speče, ga še vročega zavijemo v ruladno obliko in počakamo, da se ohladi.
Krema:
- Maskarpone električno zmešamo s sladkorjem v prahu.
- V drugi posodi sladko smetano zmiksamo v stepeno smetano.
- Stepeno smetano primešamo k maskarpone zmesi.
- Dodamo OREO drobtine in premešamo.
Rulada:
- Ohlajen biskvit previdno odvijemo in namočimo z nekaj žlicami mleka, nato pa ga do roba enakomerno premažemo s kremo.
- Po kremi razporedimo sveže maline.
- Premazan biskvit počasi in samozavestno zvij v rulado.
- Rulado zavij v folijo in jo postavi v hladilnik za vsaj 2 uri.
- Pred postrežbo jo okrasimo s stepeno smetano, OREO piškoti in malinami.
Kako velik pladenj ste uporabili? Hvala
Neva,
uporabila sva klasičen pladenj, ki pride s pečico.