Rolada z orehi, hruško in kislo smetano
Rola, rola se mi zdej!
Midva sva jeseni vedno vesela, saj s seboj prinese polno malho kulinaričnih pisanosti. Ko se ti zalušta dobre jesenske sladice, preposto zrolaj hruške in orehe vkup in si odsekaj konkreten kos nastale rolade.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
V jesenski hlod je zrolano:
6 jajc
40 g moke
100 g sladkorja
100 g mletih orehov
1 žlička pecilnega praška
200 g eko hruškove pulpe Lotos Gourmet
2 x 200 g bio kisle smetane Bio zone
Za okras v obliki glaziranih hrušk potrebuješ:
hruške
sladkor
Naročnik recepta je Mercator, s klikom na sestavino pa odsurfaš v njihovo spletno trgovino.
Postopek
Rolada:
- Jajca in sladkor penasto zmiksaj, za kar potrebuješ približno 6 minut.
- V ločeni posodi zmešaj mlete orehe, pecilni prašek in moko, dobljeno zmes pa primešaj k popenjenim jajcem.
- Nastalo maso zlij na veliki pekač, ki je prekrit s papirjem za peko in jo za 15 minut skrij v pečico, segreto na klasičnih 180 ºC.
- Še vroč biskvit zvij v obliko rolade in počakaj, da se ohladi do mlačnega.
- Žalostno prazno rolado odvij in jo premaži najprej s hruškovo pulpo ali marmelado, nato pa še s kislo smetano.
Zdaj lahko rolado pridno zviješ v končno obliko in jo za 3 ure postavi v hladilnik
Glazirane hruške:
- Hruške nareži na rezine, debele 3-4 mm in jih povaljaj v sladkorju.
- Rezine razporedi po pekaču, prekritem s papirjem za peko, in jih peci 20 minut pri 160 ºC. Po 10 minutah peke jih obrni.
- Ko se rezine ohladijo, jih nekaj zapiči v rolado, preostale pa uporabi za serviranje.
Zrolan tek!
Super recept. Zelo dobra kombinacija sladko kislega.