Čokoladna pudingova strjenka
Nabita s proteini
Ni lepšega kot med brezskrbnim uživanjem v s soncem polnih dneh naleteti na pravo čoko-bombo. Tale čokoladna strjenka s proteinskim pudingom po teksturi spominja na čokoladni mousse, po okusu pa na čokoladne tartufe – nevarna kombinacija, ki lahko hitro privede do praznega pladnja.
Še dobro, da tu in tam strjenki odrečeš odvečni sladkor z uporabo proteinskega pudinga in sladila Sweet zero.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Dr. Oetker.
Recept
Sestavine:
700 ml mleka
2 vrečki Dr. Oetker proteinskega čokoladnega pudinga
200 g temne čokolade
1 vrečka Dr. Oetker vanilijevega sladkorja
3 žlice Dr. Oetker Sladkega prahu (ali 3 žlice Dr. Oetker Sweet Zero)
4 listi Dr. Oetker želatine
Za okrasitev:
Dr. Oetker kakav
Dr. Oetker nastrgana čokolada
jagodičevje in češnje
Potrebuješ še model za kruh dolžine 20 cm.
Postopek
Strjenka:
- V 200 ml hladnega mleka z metlico vmešaj obe vrečki pudinga.
- V hladno vodo potunkaj 4 lističe želatine in počakaj, da se napojijo.
- Ostalih 500 ml mleka zlij v kozico in dodaj sladki prah (ali Sweet zero) ter vanilin sladkor.
- Kozico pristavi nad ogenj in mleko zavri.
- V mleko z metlico vmešaj pudingovo zmes in mešaj nad ognjem, da se zmes zgosti.
- Kozico odstavi, vanjo pa nameči 200 g nalomljene temne čokolade.
- Premešaj, da se vsa čokolada stopi, nato v puding vrzi še ožeto želatino.
- Mešaj, da se tudi ta povsem stopi.
- Po notranji strani modela za kruh tesno nanesi prozorno folijo za živila. Potrudi se, da so stranice karseda ravne, brez gub.
- Čokoladno zmes vlij v model, ki ga malo potreseš, da se njena gladina poravna.
- Zmes tesno pokrij s prozorno folijo, nato vse skupaj zatlači v hladilnik vsaj 4 ure.
Postrežba:
- Na strjenko pogumno nanesi kakav, za kar uporabi kar manjše cedilo.
- Dodaj nastrgano čokolado in razvnovrstno sadje.