Sočni pustni muffini
Ko so muffini za pusta krofi
Ja, spet je čas pustnih šem, kar pomeni, da prav vsi okoli tebe opletajo s svojimi perfektnimi krofi. Tudi tebi se pošteno zalušta ugriza v okrogle puhavčke, a kaj, ko nimaš časa za njihovo pripravo.
Zaupala ti bova strogo zaupen recept za napihnjene ponaredke, ki so krofom dovolj blizu, da potešijo pustno požrešnost. Gre za ekspresne muffine, ki so vsaj tako sočni, kot so mehki, krofe pa simulirajo s skritim žepkom marmelade.
Tudi najini OREO krofi so kot nalašč za tiste, ki nimajo volje ali časa za ubadanje z originalnimi krofi.
Še več takih in drugačnih slastnih fotografij si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
V krdelu muffinov se nahaja:
110 g sladkorja
1 vanilin sladkor
200 g moke
2 jajci
150 g masla
100 ml grškega jogurta
1 žlica ruma
1 žlica pecilnega praška
1 ščepec soli
termostabilna marelična marmelada
Sponzor recepta je Mercator, vse naštete sestavine pa si lahko nagrabiš v njihovi SPLETNI TRGOVINI.
[adinserter block=”1″]
Na obraz si natakni masko in zavihaj rokave. Maslo stopi in ga skupaj z ostalimi mokrimi sestavinami zmešaj v eni posodi, medtem pa druga posoda gosti žurko, na katero so povabljene le suhe sestavine.
Podivjane suhe sestavine kmalu vdrejo na zabavo k mokrim sestavinam in po dobrem miksu nastane lepljiva zmes.
Papirnate modelčke vtakni v pekač za muffine in v njih nadevaj maso do polovice. Na sredino vsakega bazenčka postavi žličko termostabilne marmelade, ki jo z maso hitro zakriješ.
Pečico nažgi na 180 ºC in vanjo pošlji pekač za 20-25 minutni oddih.
Muffinčki se bodo od vsega dobrega malce napihnili, ti pa jih pohvali in potresi s sladkorjem v prahu.
Če si pogumne in neučakane sorte, lahko v muffin zagrizeš že, ko je vroč. Če pa ne želiš zagristi v vrelo marmelado, počakaj, da se ohladi.
Pustni tek!
Odlični!
Kristina Pozdravljena!
Hvala, bo dovolj:)
Lahko uporabim polnozrnato moko
Špela,
načeloma lahko, pazi le, da ne bo masa presuha. Nikakor pa ne uporabi 200 g polnozrnate moke – kakih 30 g manj.
LP, Midva