Raffaello vroča čokolada
Magični napoj
Nekateri komaj čakamo nižje temperature, da lahko na polno uživamo v vsem, kar ponuja vroča čokolada. Tale te bo brez težav ogrela do kosti, obenem pa bogato in kremno posladkala – s pridihom po tropih. Iz skodelice se namreč čisto po rafaelasto smehlja trojica bele čokolade, nastrganega kokosa in mandljevih lističev.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik oglasa: Dr. Oetker d.o.o.
Recept
Vroča čokolada:
3 dl mleka
2 vrečki mešanice Dr. Oetker Ciobar za belo vročo čokolado
2 žlici nastrganega kokosa
Za povrh:
stepena sladka smetana
Raffaello kroglice
Dr. Oetker mandljevi lističi
Postopek
Priprava:
- V kozico vlij 3 dl mleka in stresi vsebino obeh vrečk mešanice za vročo čokolado.
- Kozico pristavi nad srednji ogenj in med kuhanjem mešaj, da se čokolada zgosti.
- Primešaj 2 žlici nastrganega kokosa.
- Vročo čokolado natoči v dva kozarca, po vrhu pa nabrizgaj stepeno smetano, v katero vtakneš Raffaello.
- Posuj s popraženimi mandljevimi lističi in se loti sladkanja!